Vâlceanu, critici noi la adresa PSD!

3268

La fel ca și prietenul său Florin Câțu, și fostul ministru de finanțe Dan Vâlceanu continuă să se exprime critic la adresa partenerilor de guvernare ai liberalilor.

Deputatul de Gorj a avut o reacție publică după ce au ieșit la iveală declarații mai vechi ale celui care i-a urmat în fruntea Ministerului Finanțelor, declarații primite nu tocmai bine de mediul de afaceri pe care actualul ministru PSD îl critica în termeni deloc blânzi. Vâlceanu a încercat să explice „Cum batjocorește PSD antreprenorii, pe banii lor”, făcând o analiză la modul în care trebuie interpretate declarațiile și faptele celor care conduc în prezent Ministerul de Finanțe. „Declarațiile și acțiunile din ultimele șapte luni arată adevărata părere a PSD despre antreprenori și salariații din mediul privat. 1. Antreprenorii sunt niște infractori – așa se traduce prevederea referitoare la incriminarea penală a neplății stopajului la sursă, introdusă de ministrul de finanțe în OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare, adoptată în decembrie 2021. Prevederea a fost citită ,,pe bandă”, direct în ședința de Guvern, fără o discuție prealabilă în coaliție. 2. Mai lăsați-mă cu salariații din mediul privat și antreprenorii – așa se traduce declarația conform căreia o mare parte din încasările la bugetele de asigurări sociale provin de la bugetari, uitând că salariile bugetarilor sunt plătite din bugetul de stat, adică din taxele și impozitele plătite de antreprenori și salariații din mediul privat. 3. Mediul privat trebuie taxat drastic – PSD urmărește obsesiv introducerea impozitului progresiv și a taxei de solidaritate, iar până atunci a reintrodus supraimpozitarea contractelor de muncă part-time, a crescut impozitul de dividende și contribuțiile către bugetul asigurărilor sociale de sănătate. 4. 90% dintre antreprenorii din România sunt babuini, este declarația șoc și demonstrează disprețul și desconsiderarea față de oamenii care trec printr-o perioadă foarte grea, dar găsesc resurse sa țină economia României pe linia de plutire și să plătească taxe și impozite din care se îndestulează și cei care îi disprețuiesc. 5. Statul român este dator antreprenorilor cu multe miliarde de lei rambursări de TVA, concedii medicale, restanțe la schema de compensare a facturilor la energie, iar investițiile au fost reduse constant. În acest ritm ponderea investițiilor în PIB nu poate depăși 5% față de 7%, cât s-a angajat guvernul prin programul de guvernare. Știu că PNL este la guvernare cu PSD, dar asta nu înseamnă că trebuie să închidem ochii la aceste derapaje. Antreprenorii au devenit din eroi, infractori si babuini. Și asta concomitent cu laudele ministrului finanțelor că încasările la bugetul consolidat au crescut, adică sunt batjocoriți pe banii lor”, a explicat Dan Vâlceanu într-o postare pe contul său de socializare.
Gelu Ionescu

3 COMENTARII

  1. Vâlcene , ia mai plecați voi de pe trupul tarii, căpușelor, și voi și psd-ul. Acest circ cu criticile unul împotriva celuilalt fac parte din ciclu ” făte că lucrezi” , în fața oamenilor va înjurați și la șpriț va pupați. Valea, să nu mai auzim numele vâlceanu, pecingina, weber, rujan, manta, ciuca, ciolacu, budai, stănescu, cristescu ,etc.

  2. Acest intrus mai poate sa critice? Prostia și frăția-hoția alături de alta puslama a celor care au luat decizii de conducere a României, ar trebui sa-i trimită la răcoare! Domnii Valcat s-ar bucura de ceva experienta mi în

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here