Val de fapte cu violență, la finele săptămânii trecute, în Târgu-Jiu!

2336

Poliția gorjeană a făcut apel, duminică, la cetățeni pentru a ajuta organele judiciare la prinderea unui anume Romică Ioan Mutu, un tânăr de 29 de ani din Târgu-Jiu, acuzat de comiterea infracțiunii de omor. Vineri noaptea, acesta l-a înjunghiat, pe trotuarul din zona Clubului ,,Caractere”, pe Mihai Bradu, un alt personaj controversat din oraș. Mutu e cunoscut în lumea pestriță a orașului ca fiind un tip extrem de violent, fiind condamnat, în trecut, pentru tâlhărie. În aceeași noapte, un tânăr a fost lovit în cap cu o sticlă de whisky, în același club, la scurt timp după ce forțele de ordine plecaseră din acea zonă. Tot de vineri seara este căutat un alt individ periculos care l-a lovit cu bestialitate, cu o bâtă de baseball, pe un bărbat de pe strada Luncilor.

Romică Ioan Mutu a ajuns, vineri noaptea, în Clubul ,,Caractere”, după ce a fost alungat de la Clubul ,,Pogany”. Mai exact, la cel mai nou club din Târgu-Jiu îi fusese refuzat accesul, așa că Mutu s-a îndreptat către singurul club deschis la ora aceea în oraș. Acolo l-a întâlnit pe Mihai Bradu, un alt tânăr din Târgu-Jiu, cu care zice-se că era amic. La un moment dat, între cei doi s-a iscat un conflict și au ieșit din local. Inițial s-a crezut că tensiunile dintre cei doi ar fi plecat de la un ceas destul de scump, însă, se pare că altul a fost motivul care a generat conflictul. Exact pe trotuar, în zona dintre Clubul ,,Caractere” și Primăria Târgu-Jiu, Mutu i-a aplicat lui Bradu mai multe lovituri de cuțit în zona abdominală. Victima a fost transportată la spital în stare gravă și a fost supus unei intervenții chirurgicale care a durat circa trei ore și jumătate. Medicul chirurg Valentin Neagu a reușit să îi salveze viața tânărului, acesta fiind internat, ulterior, la Terapie Intensivă. Potrivit unor informații, victimei i-a fost scoasă splina, așa că a fost schimbată încadrarea juridică, din lovire și alte violențe, în tentative de omor. Mihai Bradu era, duminică, după mai mult de 24 de ore de la operație, în stare stabilă și conștient. Tot duminică, la mai bine de 30 de ore de la comiterea faptei, Romică Ioan Mutu nu fusese prins, iar IPJ Gorj a făcut apel la ajutorul cetățenilor pentru prinderea sa.
,,La data de 23 septembrie a.c., Poliția Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată direct, de personalul medical, cu privire la faptul că, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, s-a prezentat un bărbat, care prezenta mai multe plăgi produse prin înjunghiere. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, la aceeași dată, în jurul orei 02:00, un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce se afla pe Bulevardul Constantin Brâncuși, din aceeași localitate, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost lovit cu un cuțit în zona abdominală de o persoană. Polițiștii au stabilit că victima ar fi fost lovită de bărbat, de 29 de ani, din municipiul Târgu-Jiu. În urma examinării medico-legale, s-a stabilit că victimei i-a fost pusă în pericol viața, motiv pentru care a fost dispusă schimbarea încadrării juridice a faptei, din lovire sau alte violențe în tentativă la infracțiunea de omor. Bărbatul căutat se numește MUTU IOAN ROMICĂ, de 29 de ani și locuiește în municipiul Târgu-Jiu. Ca semn particular, bărbatul prezintă un tatuaj cu un pristol mitralieră pe ceafă. Rugăm cetățenii care îl văd pe bărbatul căutat să nu intervină și să apeleze numărul de urgență 112!”, se arată în comunicatul IPJ Gorj.
Mutu este cunoscut ca făcând parte din lumea pestriță a orașului fiind un individ periculos. Acesta a fost condamnat, în trecut, alături de alți tineri, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Mai exact, alături de alți trei indivizi, a intrat într-un bar, la ora 4 dimineața și, sub amenințarea unui cuțit, a obligat-o pe angajata care era de serviciu să le dea banii. 1.000 de lei au luat tâlharii din tejghea. Mutu avea pe atunci 19 ani și mai luase contact cu arestul poliției încă de când era minor. În urmă cu cinci ani, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare. într-un dosar penal ce privește constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul de droguri. Dosarul în care acesta este cercetat în prezent pentru tentativă de omor se află la Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Gorj.

Culmea este că…
… nici n-a plecat bine poliția din acea zonă, în care fusese înjunghiat Mihai Bradu, că forțele de ordine au fost rechemate la Clubul ,,Caractere”. Ultimii clienți din acea noapte s-au luat la ceartă și unul dintre aceștia a fost lovit în cap cu o sticlă de whisky. În aceeași seară, în Târgu-Jiu, un bărbat a fost bătut cu bestialitate de un alt individ extrem de periculos. Fapta a avut loc pe strada Luncilor, însă IPJ Gorj nu comunicase nimic, până duminică, despre acest caz, cu excepția faptului că agresorul nu fusese încă prins.
George Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here