Val de demisii în Primăria Bustuchin! Contabila a renunțat la post chiar ieri

10270

Cinci salariați ai Primăriei Bustuchin au plecat din UAT-ul condus de către edilul Ion Ciocea, în ultimul an și jumătate, ultimii doi cu demisie. De altfel, ultima care a renunțat la post este chiar contabila primăriei, care joi și-a înaintat demisia din funcție, deși a lucrat în această primăriei timp de aproape două decenii. Demisiile nu se opresc aici. Un alt salariat a amenințat că va pleca și el și că își va înainta demisia astăzi. Toți spun că a devenit imposibilă relația de serviciu cu primarul localității, care i-ar pune să semneze documente care nu sunt conform legii.

Toate aceste plecări repetate ale salariaților primăriei, mulți transferându-se la UAT-urile din vecinătatea comunei, au apărut după ce viceprimarul PSD, Gheorghe Stoenescu, a fost destituit, abuziv, din funcție. De altfel, vicele a câștigat în instanță procesele intentate Consiliului Local, dar și cele intentate de primar la adresa sa. Cei care au renunțat la posturi au fost considerați fie apropiați ai fostului vice, fie nu au mai răspuns la comenzi, angajații respectivi temându-se pentru erorile profesionale pe care erau obligați să le facă sau chiar pentru libertatea lor. Primul care a plecat a fost secretarul primăriei, om care a muncit 28 de ani în instituție, apoi a plecat inspectorul pe Achiziții Publice, urmat de inspectorul de taxe și impozite. A survenit apoi demisia instructorului sportiv, pe care Ciocea, împreună cu noua secretară a primăriei, îl dăduse abuziv afară, prin modificarea organigramei. Ieri, contabila instituției și-a înaintat demisia, iar astăzi un alt salariat a anunțat că va face același lucru. Aceste plecări demonstrează că nu se poate lucra cu primarul Ciocea, taxat deja de Prefectura Gorj pe linia legalității actelor administrative emise, salariații plecând rând pe rând la mai mare distanță de casă, doar pentru a avea liniște la locul de muncă. Doi au rămas chiar fără serviciu, preferând să stea fără salariu, decât slugi la un primar care are senzația că îi poate domina. Grav este faptul că Primăria Bustuchin are conturile blocate, dar cu toate acestea se fac plăți prin Trezorerie, încălcându-se Ordonanța 22/2002, cu modificările și completările ulterioare. UAT-ul are conturile blocate de șase luni. În contul fostului vice, care a solicitat executarea primăriei, nu a intrat niciun leu, asta deoarece toți bani sunt consumați prin Trezorerie, ocolindu-se actul de executare.

Bursierii comunei, plătiți mai puțin ca fotbaliștii
Pentru procesul pierdut de Consiliul Local cu fostul vice, primăria a achitat taxe pentru avocat care depășesc 30.000 de lei. Asta, în timp ce elevii cu rezultate deosebite la învățătură din comună, cu medii de peste 9.50 pe tot anul școlar recent încheiat, au primit de la UAT 176 de lei bursă de merit. Dacă mai punem la socoteală că primăria plătește lunar salarii de peste 600 de lei pe lună fotbaliștilor de la echipa locală, care nu joacă de un an de zile pentru că a fost pandemie, realizați bătaia de joc la adresa elevilor, comparativ cu fotbaliștii ținuți pe tușă, ori cu avocatul care nu a avut succes în procesul civil. Dacă mai punem că unii fotbaliști au primit și 1200 pe lună, asta când se juca, din bani publici, în timp ce elevii buni la învățătură erau vitregiți de aceste bonificații, înțelegeți cât de întoarsă este scara valorilor la Bustuchin.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.