Vaccinarea elevilor s-a amânat

379

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a fost înştiinţată de către Ministerul Sănătăţii că vaccinarea elevilor se amână cu o lună de zile. Marius Boeriu, directorul executiv al DSP Gorj spune că această campanie are caracter naţional şi că este normal ca ea să debuteze în acelaşi timp în toate judeţele. De altfel, nici dozele necesare pentru imunizarea şcolarilor şi preşcolarilor gorjeni nu au ajuns în judeţul nostru.

Iniţial, programul de desfăşurare a campaniilor de vaccinare şcolare era stabilit pentru următoarele date: în perioada 20-31 octombrie va avea loc vaccinarea antirujeolică-antirubeolică-antiurliană (ROR) pentru elevii de clasa I; în perioada 10-21 noiembrie va avea loc vaccinarea antipoliomielitică (VPI) la clasa 0 şi clasa a II-a; în perioada 2-15 decembrie este programată vaccinarea  diftero-tetanică (dT) la clasa a IX-a şi clasa a-VIII-a. Din motive obiective, vaccinarea a fost amânată. „Am primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii prin care suntem informaţi că vaccinarea se amână cu o lună de zile. Aceste vaccinări trebuie să aibă o succesiune şi un caracter naţional unitar. Prin urmare, campania trebuie să înceapă în acelaşi timp în toate judeţele ţării. Până la această oră, la noi nu au ajuns toate vaccinurile care ne sunt necesare pentru campanie”, a confirmat Marius Boeriu, directorul executiv al DSP Gorj.
Înaintea fiecărei campanii de vaccinare, personalul sanitar va fi instruit cu privire la vaccinul care urmează să fie administrat, criteriile de eligibilitate, perioada de efectuare a vaccinării, contraindicaţii, reacţii adverse, managementul şocului anafilactic.
Aceste vaccinări vor fi efectuate de medicii şcolari şi cei de familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here