Văcaru, numit prefect

330

Noul prefect al judeţului Gorj, Alin Văcaru, urmează să fie instalat în funcţie, în locul lui Claudiu Teodorescu. Hotărârea privind numirea noului prefect de Gorj, Alin Văcaru, a fost publicată în Monitorul Oficial, urmând ca astăzi, un oficial din Guvernul Ponta să ajungă la Târgu Jiu să îl instaleze în scaunul de prefect.

Printr-o hotărâre de Guvern emisă în 22 ianuarie, lui Claudiu Teodorescu îi încetează exercitarea funcţiei de prefect al judeţului Gorj, iar printr-o decizie semnată luni de premierul Ponta, Teodorescu merge la Bucureşti, prin detaşare, în funcţia de secretar general adjunct al Ministerului Justiţiei. Numirea fostului consilier al lui Ponta la Ministerul Justiţiei s-a făcut la propunerea instituţiei, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, se mai arată în decizia semnată de şeful Guvernului. În paralel, printr-o hotărâre de Guvern din 22 ianuarie, la Prefectura Gorj este numit prefect, tot prin detaşare, cu caracter temporar, Alin Vasile Văcaru.
Pentru a putea fi numit prefect, prin procedura detaşării, Văcaru a fost nevoit să treacă printr-o suită de demisii şi angajări în administraţia publică. În decursul unei săptămâni, Văcaru a demisionat din funcţia de director adjunct al Minprest, din funcţia de consilier judeţean şi din PSD (pentru a putea fi funcţionar public), şi a fost angajat imediat (20 ianuarie 2014) la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, instituţie aflată în subordinea Guvernului.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here