Văcarea: Morman de pământ contaminat, lângă o fântână publică! O alta, părăsită și necurățată de autorități

1894

Mai mulți localnici din satul Văcarea, aparținând comunei Dănești, sunt nemulțumiți de starea a două fântâni publice de pe raza localității. Oamenii acuză autoritatea locală că deși a fost informată de situație nu face, intenționat, nimic, lasând oamenii să se îmbolnăvească. 

Una dintre fântâni a fost părăsită și neîngrijită, deși avea apă curată. Fântâna are toate componentele metalice ruginite, starea acesteia fiind deplorabilă. Primarul localității, Mădălin Palița a declarat vineri că această fântână nu va mai primi o șansă, nu va fi curățată sau reparată, ci va fi astupată.

Gravă este însă situația celei de-a doua fântâni, unde apa este utilizată de localnici, deși lângă fântână este depozitat un morman de pământ. Un vecin susține că pământul adus de un locuitor din zonă și depozitat lângă fântână ar fi contaminat. Pământul ar fi fost adus de la o ferma de păsări din apropiere și ar fi dăunător pânzei freatice, consumatorii putîndu-se îmbolnăvii.

Primarul Palița a considerat însă că acuzațiile cetățeanului Marian Peptan ar fi fost nefondate, menționând că nu poate îndepărta mormanul de pamând deoarece utilajul primăriei s-a stricat. Edilul susține că ar fi rugat proprietarul terenului să îl îndepărteze de lângă sursa de apă dar omul ar fi cerut timp. Cert este că o parte a consumatorilor au renunțat să mai consume apa din această fântână de frică, motivând că s-ar fi îmbolnăvit.

Marian Peptan locuiește în vecinătatea fântânii și spune că mormanul de pământ este în același loc de mai bine de un an, dar și faptul că primarul nu își va respecta promisiunea de a îndepărta pământul de lângă sursa de apă. Asta și pentru că nu a obligat proprietarul să facă ceva și, mai mult, nu i-a aplicat omului care a adus pământul lângă fântână nicio sancțiune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here