Utilaj cu o lamă, pregătit să acționeze pe DN 67 C, de la mijlocul lunii septembrie

319

Toamna a debutat cu zile frumoase, însă la munte vremea este imprevizibilă. Tocmai de aceea, conducerea Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu a decis ca de la mijlocul acestei luni să fie pregătit un utilaj cu lamă, pentru a interveni pe DN 67 C – Transalpina.

Drumarii gorjeni nu vor să fie prinşi pe picior greşit la o eventuală schimbare bruscă a vremii în zona montană şi pregătesc deja un utilaj cu lamă, care va acționa pe DN 67 C – Transalpina, dacă va fi necesar. „La munte plouă din senin şi picăturile îngheaţă, apărând fenomenul de ploaie îngheţată. Am decis să dotăm un utilaj cu o lamă pentru a putea acţiona în caz de nevoie. De asemenea, în baza de la Rânca avem şi material antiderapant pentru porţiunile unde va fi gheaţă. Dacă va fi nevoie vom interveni“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.
Reamintim faptul că, în primele zile ale lunii septembrie, vremea s-a schimbat brusc pe DN 67 C, la cota 2.000. Conducătorii auto au fost martorii fenomenului de ploaie îngheţată, iar în zonele mai joase de grindină. Şoseaua a fost acoperită, timp de câteva zeci de minute, cu un strat de gheaţă şi nu s-a mai putut circula timp de o oră.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here