USR vrea referendum la alegerile parlamentare

930

Uniunea Salvați România propune organizarea referendumului „Fără Penali” în același timp cu alegerile parlamentare din 6 decembrie.
Sunt doi ani de când inițiativa „Fără Penali” a ajuns în Parlament, fiind blocată în tot acest timp de PSD.
„PSD-ul care se dezice de Dragnea și nu mai susține candidați penali își bate joc de un milion de oameni care au semnat pentru «Fără Penali». USR a propus votarea inițiativei anul acesta și organizarea referendumului odată cu alegerile locale din 27 septembrie, ca un semnal de schimbare a clasei politice înainte de alegerile naționale din decembrie. Dar PSD s-a opus. Duminică, am fi putut să mergem la urne să votăm pentru noi aleși locali, dar și pentru modificarea Constituției astfel încât penalii să nu mai ocupe funcții publice, astfel încât să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României, dar PSD s-a opus”, au spus reprezentanții USR, care susțin votarea inițiativei pe 6 noiembrie în Senat și organizarea referendumului odată cu alegerile din 6 decembrie.
„Vechile partide trebuie să lase deoparte calculele electorale și să demonstreze că vor să se reformeze după 30 de ani în care s-au rotit la putere și nu au făcut nimic pentru oameni. „Fără Penali” trebuie să ajungă literă de Constituție!”, mai anunță USR.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here