USR va depune moțiune simplă împotriva ministrului Energiei

1267

USR anunță ca va depune moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în prima zi a sesiunii parlamentare.
„După 3 ani în care ministrul a fost doar spectator în fotoliu, românii plătesc facturi uriașe la energie și sărăcesc pe zi ce trece. Europa de Vest adoptă măsuri care au fost propuse și în România de USR, dar între timp Virgil Popescu duce România către o iarnă extrem de dificilă. Măsurile luate de PSD și PNL au îndatorat România cu 30 miliarde lei, bani pe care îi vor plăti copiii și nepoții noștri”, a anunțat liderul USR, Cătălin Drulă.
Acesta a precizat că „este evidentă lipsa de capacitate a lui Virgil Popescu, dar PSD e la fel de vinovat pentru criza din energie”.
„A făcut până acum scut în jurul ministrului Popescu. Ei l-au salvat la precedentele două moțiuni depuse de USR. Acum e momentul (în ceasul al 13-lea) ca PSD să arate un minim de responsabilitate pentru țara pe care o guvernează. Virgil Popescu trebuie demis urgent dacă vrem să trecem această iarnă cu bine”, a conchis Drulă.
În cazul în care o moţiune simplă este aprobată, hotărârea Camerei se va trimite Guvernului, care va ţine cont de poziţia exprimată în cuprinsul respectivei moţiuni, se precizează în Regulamentul Camerei Deputaților.
Tot marți, deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber, i-a solicitat ministrului Energiei să vină urgent cu soluţii care să oprească creşterea preţurilor la energie şi gaze, susţinând că „românii nu pot duce la nesfârşit povara incompetenţei lui Virgil Popescu”, care este „total lipsit de idei” referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa aceste majorări.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here