USL Gorj pregăteşte rezerve pentru primarii traseişti

258

PRIMAR VLADIMIRIReprezentanţii PSD Gorj pregătesc rezerve pentru primarii despre care sunt suspiciuni că ar putea părăsi partidul pentru a se înscrie în alte formaţiuni politice. Se înregistrează deja un astfel de caz la Vladimir, primarul de aici figurând pe lista edililor gorjeni care şi-au luat în scris angajamentul, săptămâna aceasta, să candideze anul viitor pentru Uniunea Naţională pentru Progresul României.

Reprezentanţii PSD Gorj nu cred că Aurel Băcanu Vladimirescu ar fi trădat, dar îşi iau măsuri de precauţie la fel cu fac şi liberalii care au deja doi edili asupra cărora planează astfel de suspiciuni.

Pesediştii gorjeni cred cu tărie că primarul din Vladimir nu ar fi semnat nimic cu UNPR-ul, în ciuda comunicatului de presă emis săptămâna aceasta de partidul lui Oprea, care spunea exact acest lucru. Mai mult, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Ciprian Florescu crede că opinia publică ar fi fost oarecum manipulată de comunicatul de presă în cauză, deoarece primarii nominalizaţi de UNPR susţin exact contrariul. “Am o mare îndoială vizavi de ce a apărut în comunicatul de presă”, a declarat Florescu, care anunţă că în şedinţa USL Gorj de miercuri s-a discutat şi cele petrecute în legătură cu UNPR. “Unii din primarii care se află sub cupola USL au primit oferte de la alte partide politice. Ideea unanim acceptată a fost însă că ne cunoaştem foarte bine primarii, şi noi şi liberalii, şi conservatorii, ştim fiecare dintre noi cât de tare poate influenţa o declaraţie sau alta în presă. (..)Din discuţii(n.r. avute cu primarii) a reieşit clar, concret, că mare parte din ei, nu au de gând să treacă în partea UNPR, PDL şi aşa mai departe”, a menţionat Florescu.

Băcanu Vladimirescu are înlocuitor

Deoarece ştiau însă că primarul din Vladimir a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat, pesediştii i-au găsit o rezervă. “Dacă punem cap la cap faptul că domnul Băcanu şi-a arăta intenţia de a nu mai candida, comunicatul care spune că Băcanu ar fi trecut la UNPR, pentru mine reprezintă că nu un primar PSD trece la UNPR ci că un om care a avut o carieră administrativă face asta. De altfel, peste tot USL-ul va avea candidaţi la funcţia de primar. (..)Suntem pregătiţi şi de o rezervă., peste tot există soluţii iar USL-ul nu va fi descoperit nicăieri pentru nicio localitate şi nicio funcţie”, a declarat Florescu.

Liberalii îşi asigură spatele

Precauţi sunt şi liberalii, care iau în calcule cele anunţate de UNPR în privinţa lui Dumitru Tăloi, primarul din Ciuperceni, dar şi cele vehiculate despre Vasile Moşoiu, primarul de Drăguţeşti. O susţine de altfel, Virgil Drăguşin, purtătorul de cuvânt al PNL. “Dacă se va întâmpla partea nedorită a lucrurilor noi vom fi pregătiţi să venim cu alte persoane care să înlocuiască acel om plecat”, a declarat Drăguşin. UNPR-ul printr-un comunicat de presă a anunţat săptămâna aceasta că 6 primari din Gorj au semnat promisiuni de candidatură pentru anul viitor.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here