USL Gorj îşi stabileşte candidaţii pentru toamnă! – Surupăceanu, candidat în sectorul lui Robert Negoiţă

340

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu ar putea candida în toamna acestui an în capitală, renunţând de bunăvoie la Colegiul 2 de deputaţi din judeţul Gorj. Colegiul său nu va rămâne neocupat urmând să fie oferit unui alt candidat de la PSD. Social-democraţii vor merge în Gorj, cert, pe mâna lui Victor Ponta, a lui Vasile Popeangă şi a lui Toni Mihail Greblă. Listele cu candidaţii USL la parlamentare vor fi făcute publice până pe data de 15 septembrie.

Candidaţii USL pentru parlamentare vor fi cunoscuţi până pe data de15 septembrie şi cei ai PDL Gorj vor fi stabiliţi până pe data de 25 august. Deocamdată însă calendarul privind stabilirea candidaţilor nu a fost precizat în judeţe, ieri, şeful PSD, Victor Ponta anunţând doar data finală a cunoaşterii candidaţilor. Mai precis, până pe data de 15 septembrie candidaţii USL vor fi cunoscuţi şi făcuţi publici, iar până la începutul lunii viitoare USL Gorj va trebui să îşi nominalizeze candidaţii pentru alegerile din noiembrie. PDL Gorj va face mai rapid asta, anunţându-se data de 25 august pentru stabilirea unei prime liste de candidaţi.

Ponta, anunţă candidaţii după clarificarea referendumului
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri că toţi candidaţii USL pentru alegerile parlamentare din noiembrie vor fi anunţaţi până la data de 15 septembrie. ,,Am discutat despre deciziile noastre interne care trebuie finalizate până pe 15 septembrie, cu anunţarea tuturor candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare, la Senat şi la Camera

Deputaţilor”, a anunţat Ponta.
Potrivit protocolului USL, actualii parlamentari PSD, PNL şi PC vor candida pentru un nou mandat în colegiile lor, candidaturile pentru colegiile deţinute de parlamentari ai altor formaţiuni politice urmând să fie împărţite în interiorul USL, în mod egal. Prietenia cu primarul sectorului 3 îi aduce o candidatură
Dacă data finală a stabilirii candidaturilor USL la parlamentare este cunoscută, nu se cunosc însă cu exactitate cine sunt candidaţii PSD, PNL şi PC în judeţul Gorj. Potrivit unei hotărâri a Biroului Executiv a PSD, vor rămâne candidaţi cei care ocupă deja un mandat. Mai precis, pe Colegiul VI de Deputaţi va rămâne Victor Ponta, pe Colegiul V va rămâne Vasile Popeangă, pe colegiul III va candida Scarlat Iriza iar pe Colegiul II urmează să se stabilească un candidat. Asta deoarece ocupantul acestui Colegiu, deputatul Surupăceanu ar urma să candideze în Sectorul 3 pentru USL, cu sprijinul prietenului său Robert Negoiţă, primarul de sector. De asemenea, PSD Gorj va avea Colegiul II de Senat unde va candida actualul senator Toni Greblă.

Popeangă: “Mi-am exprimat dorinţa de a candida”
Deputatul Popeangă a declarat că el şi-a exprimat dorinţa de a candida dar nu ştie când şi cum solicitarea sa va fi aprobată. ,,Aşteptăm un calendar al desfăşurării acestor acţiuni. Eu mi-am anunţat dorinţa de a candida, rămâne să fiu validat”, a declarat Popeangă. Purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Ciprian Florescu, susţine că după declaraţii de acest tip, cum au fost cele făcute ieri de şeful PSD Victor Ponta, aparatul partidului urmează să transmită în teritoriu un calendar al activităţilor care trebuie făcute în acest sens. “Va exista un calendar, dar având în vedere experienţa alegerilor locale, data stabilirii candidaturilor USL Gorj pentru parlamentare va fi, cu siguranţă, prelungită. Candidaturile vor fi stabilite la nivel de USL Gorj şi vor fi validate abia apoi de USL la centru”, a declarat Florescu.

Liberalii vor ceda colegii PSD-ului
Din lipsă de candidaţi, deoarece liberalii nu se prea înghesuie la candidaturi, PNL Gorj ar putea ceda din Colegii PSD-ului, susţin surse social-democrate. Deşi s-a vehiculat că Gheorghe Orzan, prim-vicepreşedintele PNL Gorj, vrea să candideze, în fapt lucrurile nu stau chiar aşa. Liberalii ar fi trebuit să îşi impună candidaţi pe Colegiile 1 de Deputaţi, pentru că aici este parlamentar fostul şef al PNL Gorj, Dan Ilie Morega, pe Colegiul IV, ocupat de pedelistul Constantin Severus Militaru, de care s-a vehiculat, la un moment dat, că a bătut palma cu PNL-ul pentru a candida din partea USL la parlamentare şi Colegiul 3 pe care va candida Scarlat Iriza, acesta fiind ocupat de fostul democrat-liberal Cosmin Popescu. La schimb cu PSD-ul, Colegiul 2 ar putea reveni PNL, asta dacă liberalii vor avea candidat în zonă. De asemenea PNL-ul îşi va putea stabili candidat pe Colegiul 1 de Senat, ocupat de democrat-liberalul Ion Ruşeţ.
Cum însă Claudiu Săftoiu a plecat de la Gorj şi din organizaţia liberală din judeţul nostru, Dian Popescu nu va candida, după cum se discută în mediul politic, nu se cunoaşte care vor fi candidaţii PNL-ului la parlamentare. Se vorbeşte în schimb de Virgil Drăguşin, care a mai candidat pe Colegiul 3 de Deputaţi sau chiar de Mădălina Ciolocoi, împinsă de multe ori în faţă de către Dian Popescu.

Conservatorii au şi ei pretenţii
De asemenea, şi conservatorii au pretenţii pe baza Alianţei de Centru Dreapta de la Gorj să obţină un colegiu de deputaţi. S-au îndreptat spre Colegiul I unde este deputat Dan Ilie Morega. Liberalii de la Gorj împiedică însă ca dorinţa conservatorilor să devină realitate.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here