USL Gorj intră în discuţii pe comisii

156

USLLa sediul PSD Gorj, astăzi cu începere de la orele 14.00, reprezentanţii partidelor intrate în Uniunea Social Liberală(USL) din judeţul nostru vor avea primele discuţii legate de respectarea protocolului.

Asta deoarece sunt încă primari, atât ai PSD cât şi ai PNL, care încă mai au orgolii şi nu îşi acceptă noii parteneri de Uniune. Sunt voci care spun că de fapt astăzi reprezentanţii celor două partide ar avea de fapt primele negocieri.

Liderii USL Gorj, cu excepţia conservatorului Ilie Petrescu, au stabilit o întâlnire fulger la sediul PSD Gorj pentru a clarifica felul în care a fost perceput şi respectat protocolul la nivelul primăriilor conduse de pesedişti şi liberali. Cu această ocazie, comisiile de lucru ale celor două partide vor discuta acest aspect mai ales că sunt probleme de ambele părţi. Dian Popescu, şeful PNL Gorj, recunoaşte că unii edili locali atât de la el din partid cât şi de la PSD încă îşi menţin orgoliile în legătură cu colaborarea cu noii parteneri politici, liberalul negând negocierile din USL Gorj. “Nu se negociază nimic. Sunt doar discuţii pe cele două comisii care vor conlucra pentru o bună colaborare viitoare. Nu neg că sunt probleme în judeţ, deoarece o parte dintre primari îşi păstrează orgoliile privind colaborarea cu noii parteneri, dar sunt convins că se vor regla. Unii nu au înţeles, de asemenea, protocolul”, a declarat Dian Popescu, aflat ieri încă în capitală.

“Trebuie luate în calcul şi primele candidaturi”

Deşi negocierile sunt, deocamdată, negate, Dian Popescu susţine că partenerii din USL trebuie să stabilească care le vor fi candidaţii la alegerile locale. “Nu se ştiu încă toţi candidaţii la primării, candidaţii USL Gorj, motiv pentru care ar trebui luate în calcul şi primele candidaturi. Majoritatea se vor stabili însă în mai”, a declarat Dian Popescu care ştie că şi alte partide îşi pregătesc deja candidaţii pe care îi vor lansa încă din acest an pentru locale.

Deja PSD Gorj a anunţat că îl susţine pe Ion Călinoiu pentru Consiliul Judeţean Gorj, candidatul urmând să fie anunţat, oficial, drept persoana susţinută de USL pentru această funcţie.

A.Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here