USL dă un ultimatum viceprimarilor din Gorj

536

dian primariePână pe data de 5 martie o parte dintre primăriile din Gorj, în special cele cu viceprimari PDL, vor rămâne fără persoanele care au făcut până în prezent echipă cu primarul liberal sau social-democrat.

Acest lucru este confirmat şi de preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu care anunţă că liberalii ar putea să îşi impună cam patru viceprimari, în timp ce PSD-ul ar putea să îşi impună cinci viceprimari la primăriile conduse de primari liberali. Există însă o condiţie, adică primarii să se înţeleagă cu consilierii în cauză, fapt care dă posibilitatea ca viceprimarii la primăriile liberale să fie tot liberali, iar la cele pesediste, să fie pesedişti.

Un document intern al Uniunii Social Liberale(USL) obligă toate organizaţiile locale ca în termen de 30 de zile de la semnarea actelor de constituire a Uniunii la nivel naţional, să se organizeze uniuni similare şi la nivel local. Termenul expiră în 5 martie. Până atunci potrivit deciziei interne a USL pe baza acordului semnat s-au decis următoarele: se exclude orice fel de colaborare cu PDL la nivel local, se constituie majorităţi la nivelul Consiliilor Judeţene(CJ), consiliilor locale şi de sector, numirea vicepreşedinţilor de CJ-uri şi viceprimarilor acolo unde se constituie asemenea majorităţi şi negocierea proiectelor comune care vor fi susţinute la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

Toate neînţelegerile vor fi soluţionate de Liviu Dragnea secretar general al PSD şi de Radu Stroe, secretarul general al PNL. Din comisiile de mediere vor face parte preşedinţii judeţeni ai PSD şi ACD (PNL+PC), preşedinţii organizaţiilor locale PSD şi ACD, precum şi alţi reprezentanţi politici care fac obiectul medierii (primari, viceprimari, consilieri locali, etc).

La Peştişani se aplică regulile USL

În ce priveşte primăriile liberale, deja la Peştişani se încearcă schimbarea viceprimarului PDL, acţiuni similare urmând să se facă şi la Bumbeşti-Jiu, Aninoasa şi la Runcu.

La Samarineşti va rămâne aceiaşi echipă la primărie, situaţia fiind clarificată şi la Târgu-Cărbuneşti, la Ciuperceni şi la Muşeteşti.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here