Urmează o răcire a vremii și ploi

1053

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.După o săptămână cu temperaturi de vară, ultimele zile din aprilie vor fi destul de friguroase, apoi vremea devine caldă, în luna mai, potrivit prognozei pentru următoarele 4 săptămâni, transmise marți de ANM.

Prognoza meteo săptămâna 15 – 22 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo săptămâna 22 – 29 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile intracarpatice, dar mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo săptămâna 6 – 13 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Astăzi,COD GALBEN
Interval de valabilitate: 16 aprilie, ora 15 – 17 aprilie, ora 15
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane

 

În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 km/h, izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here