Urmare a plângerii unui ceferist de la Târgu-Jiu – Directorul Regionalei CFR Craiova, într-un dosar penal de abuz în serviciu

2665

Doru Fredi Scăunașu, directorul Regionalei CFR Craiova, a fost reclamat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, anul trecut, de către un salariat al gării municipale, pe motiv că ar fi semnat un act adițional la contractul individual de muncă al acestui angajat, în timp ce documentul era încetat. Plângerea gorjeanului, care îl acuza pe șeful RCFR Craiova de abuz în serviciu, fals și uz de fals sub semnătură privată, le-a impus procurorilor, în decembrie, să înceapă urmărirea penală in rem pentru faptă. Interesant este că, la nicio o lună după începerea urmăririi penale în dosarul nr.5062/P/2017, Doru Fredi Scăunașu depune jurământul în Consiliul Local Roșiori de Vede, din județul Teleorman, ca și ales PSD.

•Șeful Regionalei CFR Craiova, pesedist de Teleorman
•Dosar penal pentru abuz în serviciu, cu urmărire penală in rem
•Scăunașu a semnat ca primarul, dar poate răspunde penal
•Adițional semnat pe 24 noiembrie la contractul individual de muncă încetat în 2011

Cristinel Gîrlea, angajat al Regionalei CFR Craiova, care presta ca impiegat de mișcare în stația CFR Târgu-Jiu, s-a pensionat în iunie 2011 pe caz de boală. Contractul individual de muncă al respectivului angajat a încetat pe 4 august 2011. Acesta s-a reangajat însă ca muncitor necalificat la CFR, în același an, motivând că problemele sale de sănătate nu îl împiedică să lucreze totuși o jumătate de normă, adică 4 ore pe zi. Regionala CFR Craiova îl reangajează pe Gîrlea, dar respectivului nu i se întocmește și un alt contract individual de muncă, cum ar fi fost normal, ci rămâne cu același, care era încetat, programul de muncă fiind în contract de 8 ore, deși acesta ajunge să fie plătit 4 ore pe zi. Salariatul depistează eroarea făcută în contractul său abia în 2016. printr-o adresă comunicată de Regionala CFR Craiova. “Eram astfel anunțat cu cinci ani după că mi-a încetat contractul individual de muncă efectiv, dar nu și raporturile de muncă. Nu mi se face însă și un nou contract de muncă cu timp parțial cum ar fi fost normal. În atare condiții, am apelat la instanța de judecată pentru a mi se face contractul legal. Procesul se află pe rolul Tribunalului Gorj din noiembrie 2017”, spune angajatul CFR de la Târgu-Jiu.

Economie de 1100 de lei!
Odată cu procesul din instanță, Gîrlea face o plângere penală împotriva directorului Regionalei CFR Craiova pe motiv că în cazul său s-ar fi făcut, cu intenție, abuz în serviciu, fals și uz de fals. Angajatul consideră că Regionala, prin acest demers, ar fi dorit să împiedice achitarea către muncitorul pensionat a unui salariu de încadrare, conform Contractului Colectiv de Muncă, în vigoare în 2011. “Au făcut asta atât ca să nu îmi plătească acel salariu, cât și pentru a mă da muncitor necalificat, fiind considerat drept un salariat care deranjează”, a completat acesta.Omul susține că a rămas uimit când a văzut că directorul Regionalei a semnat un adițional la contractul său de muncă, care era încetat, legal, din 2011. Adiționalul s-a semnat în noiembrie 2017. Documentul precizează că salariatul lucrează ca tehnician în cadrul Secției L5 Târgu-Jiu, lucru corect, dar nu și documentul care completează contractul care era nul de drept.

Urmărirea penală face naveta cu trenul!
În martie 2018, Cristinel Gîrlea solicită Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu informații legate de plângerea sa penală, depusă aici în noiembrie 2017. Răspunsul primit luna trecută este elocvent, acesta fiind anunțat că dosarul penal “se află în lucru la Poliția Bumbești-Jiu din data de 28.11.2017”, dar și că de “la data de 28.12.2017 în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru faptă”. Gîrlea se declară mulțumit de activitatea procurorilor, dar i se pare inacceptabil că șeful său de la Regională a dorit, la o lună după urmărirea penală din dosar, să ocupe locul de consilier local PSD la Roșiori de Vede, în județul Teleorman, deși el desfășoară zilnic activitate la Craiova, în județul Dolj. “Sigur va face naveta gratuit cu trenul ca să participe la ședințele de Consiliu Local. Poate funcția de ales PSD de Teleorman îi va asigura și spatele, dacă va răspunde penal în dosarul aflat în urmărire”, a spus Gîrlea cu mențiunea că plângerea sa îl vizează și pe șeful de Resurse Umane al RCFR Craiova, Marin Aldea.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here