UPDATE: Prima ședință a noului Guvern PONTA 3 s-a terminat

198

Prima ședință a noului Guvern Victor Ponta III s-a încheiat. Programul pe care Guvernul îl va transmite Parlamentului este în proporţie de 98-99% programul pe care Parlamentul deja l-a aprobat, fiind însă bine să fie actualizat la zi după schimbările de compoziţie politică din Executiv, a declarat premierul Victor Ponta, în prima şedinţă a noului Cabinet.
Vreau să ne uităm pe ce trebuie updatat în programul Guvernului, nu doar chestiuni de terminologie, ci şi lucruri îndeplinite deja şi, în baza articolului 114 din Constituţie, să ne adresăm Parlamentului pentru ca, în termenele prevăzute de regulamentele Parlamentului, să putem îndeplini procedura de angajare a răspunderii Guvernului asupra unui program. Este vorba despre programul activităţilor noastre în perioada următoare, 98-99% este programul pe care Parlamentul deja l-a aprobat, însă după doi ani şi, evident, după nişte schimbări de compoziţie politică în Guvern, este foarte bine să fim la zi şi să individualizăm ceea ce a mai apărut important pentru perioada următoare”, a spus Ponta.

El a precizat că şedinţa de miercuri seara a Guvernului are pe agendă un singur punct, respectiv discuţii asupra actualizării programului de acţiuni pentru perioada imediată, şi că şedinţa obişnuită a Cabinetului este programată pentru joi, la ora 12.00.

Premierul le-a transmis totodată noilor miniştri că aşteaptă de la ei să lucreze solidar şi eficient, într-o formulă stabilă care să dureze până în 2016.

Noul Guvern s-a reunit, miercuri seara, în prima şedinţă de după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură.

Ponta a precizat anterior că Guvernul va adopta şi transmite Parlamentului un program politic care va actualiza programul de guvernare, pentru care îşi va angaja răspunderea.

El a precizat că este vorba de un program politic şi că procedura va avea loc în baza articolului 114 din Constituţie.

Articolul respectiv prevede că Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.
MEDIAFAX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here