Update: Consilierul Petrescu a părăsit sala, împreună cu cei doi aleși ai PSRo! Consilierii PSD au făcut la fel

353

Ilie Petrescu, consilier al PSRo Motru, a părăsit sala în care s-au întrunit comisiile CL, pe tema grilei salariale. Acesta a precizat că nu se regăsesște în ,,combinația făcută noaptea târziu și în anumite locuri”, nefiind de acord cu propunerea primarului Gigel Jianu de micșorare a salariilor funcționarilor din Primăria Motru. Cu acest lucru nu au fost de acord nici consilierii PSD, care au părăsit și ei sala.

Surpriza a fost consilierul independent Ion Sanda care a susținut proiectul primarului, aducând chiar acuze funcționarilor publici, legat de felul în care aceștia și-au obținut drepturile salariale și sporul de 10% pe condiții vătămătoare. Consilierii ALDE au fost de acord și ei cu proiectul lui Gigel Jianu de diminuare a salariilor în Primăria Motru, cei doi aleși făcând chiar lobby pentru proiectul în cauză.

Înainte de ședința comună de comisii, consilierii au fost abordați de funcționarii publici aflați în greva spontată, aceștia explicându-le că au nevoie de sprijin, că nu le place cum au fost tratați de primar și că vor da primăria în judecată dacă li se taie salariile.

Grila prezentată azi în această ședință este de fapt grila de ieri, cu tăieri drastice. Această grilă nu este cea discutată cu sindicatul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here