Unul ca toţi şi toţi ca unul

368

DRUMUL CRASNA-CAMPU MARESub acest deziderat echipa de muncitori drumari, condusă cu competenţă de domnul Ivănişi Victor-şef de district Crasna, din cadrul Societăţii Comerciale ”Întreprinderea de Drumuri şi Poduri S.A.Gorj”, lucrează la repararea şi întreţinerea arterelor de circulaţie.

Dar, despre ce este vorba, va reieşi din relatarea celor inserate mai jos.

Pe Drumul Judeţean 661 Câmpul Mare-Crasna, între km 66-67 artera de circulaţie, ce străbate localitatea SĂCELU, de-a lungul râului Blahniţa, pe malul drept al acestuia, era pusă în situaţia de a se degrada, dat fiind faptul că zidul de sprijin şi de protecţie devenise necorespunzător, pe de o parte că apa Blahniţei lovea cu putere în el, mai ales în urma ploilor abundente, care-i măreau debitul, iar pe de altă parte, şanţurile, ce străjuiesc acest drum, îşi revărsau apa peste şosea, care, revărsându-se în albia râului, distrugeau malul drept al acestuia.

Tocmai această echipă de muncitori drumari a fost mobilizată, pentru a ridica un zid de protecţie împotriva unor eventuale deteriorări ale acestei artere destul de intens circulată.

Dis-de-dimineaţă echipajul de muncitori este adus cu maşina întreprinderii şi este organizat de dl. IVĂNIŞI VICTOR la efectuarea muncilor de construire şi consolidare a zidului de protecţie. Într-o atmosferă de muncă bine organizată şi intensă se lucrează neîncetat, ca pe un adevărat şantier:se cară piatră, apă, nisip, ciment, se pregăteşte mortarul, care este utilizat la ridicarea zidului de protecţie.

Un lucru de excepţie îl constituie faptul că din echipajul de 10 muncitori o femeie este zidar.

Ciolacu Mariana, care, cu multă îndemânare, măiestrie şi pricepere aşează piatră peste piatră, ridicând zidul până la nivelul corespunzător, făcându-l să fie rezistent, dar şi estetic.

Din echipajul de 10 muncitori drumari fac parte: Blideanu Constantin, Buică Daniel, Chirilă Dan, Deaconescu Ion, Durlucă Constantin, Dragomir Maria, Militaru Dumitru, Pătroi Constantin, Trâncă Ion.

Nu-l putem trece cu vederea nici pe domnul Costreie Cristinel-şoferul maşinii, care-i aduce la locul de muncă şi-i duce la casele fiecăruia, transportându-le uneltele de lucru, ba chiar şi unele materiale de construcţie: ciment, nisip, piatră. Toţi lucrează ca o echipă bine sudată, aducându-şi contribuţia la realizarea acestui zid de protecţie, pe o lungime de peste 50m, care va proteja drumul şi-l va face să fie viabil circulaţiei, mai ales că el constituie şi o arteră principală în şi dinspre Staţiunea Balneoclimaterică Săcelu, care-i deosebit de frecventată în perioada estivală. Pentru realizarea lui merită întreaga echipă felicitările de rigoare, în frunte cu şeful de district-IVĂNIŞI VICTOR.

Cei ce străbat acest drum nu pot să fie decât satisfăcuţi că pot călători în siguranţă şi în condiţii umane, corespunzătoare cerinţelor europene.

Prof. pensionar Bărăscu Alexandru- Săcelu Gorj

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here