UNPR roată de rezervă politică

140

bunila (1)În primul mandat rezidenţial Traian Băsescu a făcut apel la soluţia imorală Dan Voiculescu şi la partidul său pentru a forma guvernarea. În al doilea mandat acelaşi preşedinte a făcut apel la imoralitatea unor parlamentari aleşi prin vot uninominal pentru a realiza o majoritate a unei guvernări care se va dovedi în istorie de cea mai joasă speţă.

În felul acesta a apărut pe scena politică UNPR, un partid politic ca o roată de rezervă pentru o naţiune aflată în pană. Libertatea alegerilor a fost grav perturbată prin voinţa unui singur om, cuplată cu indecizia unei clase politice care şi-a dat definitiv cu stângul în dreptul. Concomitent formarea unui partid politic direct în parlament, încalcă legea partidelor politice cu privire la numărul de adeziuni necesare înscrierii unui partid politic şi în acelaşi timp induce discriminări pe criterii politice între mai multe categorii de aleşi.

Să ne amintim de cazul consilierului judeţean Alexandru Glomnicu obligat să demisioneze din Consiliul Judeţean pentru că a ales să facă parte din UNPR, timp în care niciun parlamentar nu a fost obligat să facă acelaşi lucru. Ţinta de căpetenie a lui Traian Băsescu a fost să slăbească spiritul poporului, să-şi piardă capacitatea de a alege şi să accepte formule artificiale de guvernare capabile doar să facă rău naţiunii. Poporul nu se mai mulţumeşte cu aparenţa lucrurilor deoarece promisiunile în legătură cu viaţa socială nu au fost îndeplinite. De altfel eternele guverne Boc sunt atât de corupte încât nu mai este nevoie să se mai atragă atenţia cuiva pentru nicio gafă ministerială. Al doilea mare secret al guvernării portocalii din România este împărţirea greutăţilor naţiunii la cei mai săraci dintre români. Pentru acest lucru era nevoie de un partid politic îmbrăcat în carouri şi înţesat cu figuri de ceară migrate din ograda opoziţiei. Datorită diminuării opoziţiei cu sprijinul unor parlamentari imorali poporul a aflat că actualul guvern este atotputernic şi oamenii lui sunt invulnerabili, oricâte greşeli ar putea face ei în cheltuirea banului public.

Fără UNPR peisajul politic al României s-ar fi înseninat, însă câtă vreme acest partid politic are în interiorul său foşti miniştri poporul continuă să aştepte intrarea lor în scenă. Acest lucru ar însemna alte eforturi pentru coaliţia lui Boc. Un lucru este cert, UNPR există doar la nivel central şi poate în localităţile mari, iar în cazul alegerilor locale se va vedea acest lucru. Rezultatul acestui partid va fi sub 1-2 procente. S-ar putea ca la nivel naţional să se folosească aceeaşi tactică de lucru ca şi în cazul alegerii europarlamentarului Elena Băsescu. Aceasta doar teoretic pentru că la Gorj trupa lui Marius Vlaicu Eremia, copilul de suflet al lui Nicolae Mischie n-a reuşit în aproape un an de zile să-şi dovedească virtuţile electorale. Şi-a dovedit în schimb calitatea de a cere beneficii de la portocalii. Le recomand tuturor celor care îl vor urma pe Vlaicu să înveţe străvechiul cântec gorjenesc ”Mi s-a rupt căruţa-n drum” şi să înveţe să folosească roata de rezervă.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here