UNPR flutură iar steagul! Conducerea aleasă a organizației din Gorj a trecut de votul CNEx

393

Rezultatul alegerilor interne din UNPR Gorj, scrutin care a avut loc, sâmbăta trecută, a fost validat, sâmbătă, la București, de Comitetul Național Executiv al partidului. La ședința din Capitală, prezidată de președintele Ion Răducanu și de liderul fondator Gabriel Oprea, au participat toți președinții organizațiilor județene ale UNPR din țară, dar și liderul ales din Gorj, Sorin Lăcătușu.

În cadrul întâlnirii de la finalul săptămânii trecute de la București, punctul trei de pe ordinea de zi l-a reprezentat tocmai validarea alegerilor interne din Gorj și Dolj. Acesta a fost votat în unanimitate în CNEx, ceea ce înseamnă că rezultatul scrutinului din 16 iunie de la Târgu-Jiu este statutar, atunci fiind aleasă noua conducere a UNPR Gorj cu Sorin Lăcătușu, președinte al filialei județene.  În cadrul întâlnirii s-au mai luat și alte decizii legate de consolidarea organizațiilor județene, despre pregătirile pentru alegerile europarlamentare, unde UNPR va avea candidați proprii, și excluderea unor viitoare fuziuni cu alte partide politice.

UNPR, înapoi în politica de vârf
Ultimul CNEx al UNPR a avut loc cu trei luni în urmă. Doar de această dată însă Gabriel Oprea a ieșit public și a declarat că se implică iar în viața partidului. Preşedintele fondator al UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat astfel revenirea Uniunii în viaţa politică, el afirmând că, după o perioadă tulbure prin care a trecut partidul la începutul anului 2016 şi după o serie de evenimente nefericite, formaţiunea e pregătită să revină “în politica de vârf”.  “E clar că România are nevoie de altceva. UNPR poate să ofere ceea ce a promis încă de la înfiinţare – apărarea interesului României în afară şi echilibru social, politic şi economic în interior”, a declarat Gabriel Oprea, la finalul întâlnirii.

Apel către foștii progresiști!
”Eu, personal, m-am confruntat cu o situaţie foarte grea, care a condus la decizia mea de a face un pas în lateral. Am demisionat din funcţia de preşedinte pentru a da partidului o şansă în plus într-un an electoral. Am considerat că aşa e corect faţă de partidul pe care l-am fondat”, a adăugat Oprea.  El a mai spus, cu privire la dosarele sale, că este nevinovat şi că are încredere că Justiţia va fi dreaptă şi va restabili adevărul de necontestat.  De asemenea, Oprea a făcut un apel către foştii membri ai UNPR să revină în partid. La evenimentul de sâmbătă de la sediul partidului au participat peste 500 de susținători ai UNPR, în sală fiind 49 de membri ai CNEx.
ANAMARIA STOICA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here