Universitatea Craiova, debut cu dreptul în Bănie!

270

CS Universitatea Craiova a obţinut prima victorie din acest sezon în faţa propriilor suporteri. “Juveţii” şi-au refăcut astfel moralul după eşecul dramatic de la Tg-Jiu şi speră acum să construiască după rezultatul de luni. Deşi gazdele au dominat de la un capăt la altul meciul, formaţia din Cetatea Banilor plăteşte în continuare tribut lipsei de concentrare.

Filmul meciului:
Craiova a început ca din puşcă jocul şi a luat cu asalt poarta lui Stăncioiu. Folosit titular după ratarea uriaşă din prelungirile partidei de la Severin, atacantul ivorian Rambe şi-a mai trecut în cont “o chiflă”. În minutul 6, vârful a fost găsit ideal în careu, dar, din câţiva metri, a şutat în bară. În minutul 25, Andrei Ivan a bătut bine o lovitură liberă de la marginea suprafeţei de pedeapsă, dar portarul oaspeţilor a fost la post. Presiunea Ştiinţei s-a concretizat în minutul 33, când Nuno Rocha a fructificat o combinaţie frumoasă purtată de Zlatinski, Ivan şi Popov. Un alt jucător de culoare, Kay a închis repriza cu o ocazie imensă, lovitura sa de cap fiind scoasă cu un reflex senzaţional de Stăncioiu.
ASA nu putea egala decât printr-o altă gafă de proporţii a Craiovei, iar Ivan şi-a dat un autogol de toată frumuseţea în minutul 48. Răniţi în orgoliu, “studenţii” au pornit în atac şi au ratat oportunităţi mari prin Vătăjelu şi Kay. Golul a picat firesc în minutul 66, când Măzărache a finalizat o pasă bună a lui Rocha. În ultimele 10 minute, oaspeții au jucat în inferioritate numerică, Gabi Matei fiind eliminat pentru al doilea galben. În prelungiri, autorul golului doi a irosit o situaţie de unu la unu cu portarul, dar punctele au rămas în Cetatea Banilor.

Mulţescu: “Am avut 10-15 ocazii de gol!”
La finalul meciului, antrenorul Craiovei, Gheorghe Mulţescu s-a declarat satisfăcut de rezultat, dar a admis că elevii săi ratează în continuare inexplicabil. Tehnicianul a spus că şi-ar dori ca oltenii să fie mai…”nemţi”.
„Cred că am condus 80-90% din joc. Am construit bine și variat, am avut o groază de ocazii, unele mai mari decât altele. În loc să avem două-trei goluri diferență la pauză, în startul reprizei a doua am fost egalați. Totuși, este bine că am rămas concentrați, nu am acuzat șocul, și a venit just golul doi. Puteau să mai vină și altele. Vreau să-i felicit pe jucătorii mei, pentru că au construit, au trebuit să alerge mai mult decât adversarul pe căldura asta, la peste 40 de grade la nivelul terenului. Au avut dinamică și au reușit să câștige meciul. Mi-a plăcut construcția azi, toți jucătorii au fost implicați. Am avut 10-15 ocazii de gol, dacă eram nemți îi băteam la cinci șase goluri diferență”, a declarat Mulţescu.
Autorul unui autogol ce putea însemna două puncte pierdute, Andrei Ivan, speră ca Universitatea să evolueze mai bine şi pe teren străin: „Sunt primele trei puncte, este o victorie mare. Contează că am câștigat. La execuția lui Zicu am încercat să deviez peste poartă, a fost primul autogol din cariera mea. În această săptămână trebuie să ne antrenăm și mai bine, ne dorim să facem un meci bun la Giurgiu, dar și în Cupa Ligii, cu CFR Cluj“.

Daum, după Andrei Ivan?
Noul selecţioner al României, Christoph Daum, a fost surprins în tribunele arenei din Parcul Romanescu. Bogdan Vătăjelu şi Andrei Ivan sunt fotbaliştii Craiovei care au cochetat cu prima reprezentativă, iar antrenorul Craiovei, Gheorghe Mulţescu, a făcut lobby pentru jucătorul de atac, în ciuda faptului că Ivan a greşit poarta.
“În opinia mea a avut o evoluție foarte solidă. Exact pe ceea ce spunea Daum, pe filosofia lui. Spunea că apreciază jucătorii disciplinați, care se dăruiesc echipei. De data asta Ivan a fost receptiv la ceea ce i-am cerut, a făcut unul dintre cele mai bune jocuri ale lui. A avut mingea, a driblat, dar s-a implicat și în combinații. Nu a avut șansa golului. Ar fi trebuit să aibă mai multă inițiativă”, a spus tehnicianul din Bănie.
“A fost puțină presiune prin faptul că a fost domnul Daum în tribună, dar va trebui să demonstrez de la meci la meci că sunt mai bun. Eu voi da totul pentru că îmi doresc ca la meciurile de calificare să fiu pe teren”, a precizat Andrei Ivan.

Universitatea Craiova – ASA Târgu Mureș: 2-1
Au marcat: Rocha `33, Măzărache `66 / Ivan (aut)` 48
Eliminat: Matei 82
Stadion: Extensiv, spectatori: 2.000
Universitatea: Calancea – Popov, Acka, Kay, Vătăjelu – Madson (67 Gustavo), Zlatinski – Rocha, Bancu (57 Măzărache), Ivan – Rambe (80 Dumitraș). Antrenor: Gheorghe Mulțescu
ASA: Stăncioiu – Matei, Cordoș, M. Constantin, Dobrosavlevici – Andre (21 Ursu, 71 Feketics), Dică – Ioniță, Zicu, Borza (46 Hamed) – Kuku. Antrenor: Dario Bonetti
Arbitri: Marcel Bîrsan – Miklos Nagy, Gabriel Barjac
Cătălin Pasăre

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here