Universitatea „Constantin Brâncuşi”, partenerul BNR

272

ucb bnrGraţie unui parteneriat pe care îl are cu banca Naţională a României (BNR), Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a găzduit cea de-a treia ediţie a proiectului „BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti”, în perioada 2-3 noiembrie 2011.

În cadrul acestui eveniment, în prim azi, studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor au participat la seminarii interactive, la sediul BNR Gorj; în cea de-a doua zi s-a desfăşurat conferinţa „Economia după criză. Ce a fost va mai fi?”, susţinută de profesor universitar doctor Marin Dinu, membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României. Proiectul în cadrul căruia Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu (UCB) este partenerul BNR a fost iniţiat în 2009. Obiectivul acestuia este îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere şi înţelegere în mediul universitar al activităţii băncii centrale, a rolului, funcţiilor şi implicaţiilor deciziilor acesteia în economia românească. Proiectul se adresează în special studenţilor din cadrul facultăţilor cu profil economic din principalele centre universitare, cadre didactice şi cursanţi ai şcolilor doctorale ale universităţilor.

„BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti”, la Târgu-Jiu

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a găzduit cea de-a treia ediţie a proiectului „BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti”, în perioada 2-3 noiembrie 2011. „Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor este implicată zilele acestea într-o serie de manifestări prilejuite de desfăşurarea proiectului „BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti”. Ieri (n.r.: 2 noiembrie 2011) a fost o zi tehnică, în care 25 de studenţi ai facultăţii noastre au avut activităţi la sediul sucursalei BNR Gorj; au avut seminarii interactive; li s-au prezentat diverse teme, respectiv: organizarea şi funcţionarea Băncii Naţionale a României, stabilitate şi politică monetară, stabilitate financiară şi alte teme de interes. Urmează ca în etapa a doua a proiectului, care începe undeva în luna ianuarie, studenţii să elaboreze eseuri şi lucrări pe tematică stabilită şi să participe la un concurs naţional cu aceste lucrări care vor fi selectate de către consilierii BNR. Astăzi este o zi în care manifestările se desfăşoară în cadrul universităţii. Universitatea noastră este una dintre cele 14 universităţi partenere în acest proiect cu BNR. Proiectul a fost iniţiat în 2009 în faza pilot cu numai patru universităţi, însă rezultatele deosebite ale deschiderii BNR către public au fost deosebite şi, ca urmare, s-a lărgit acest eşantion. Proiectul este unul care are în vedere popularizarea activităţii BNR, precum şi a implicării sale în economia românească”, a declarat Gabriela Babucea, decan al facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. Evenimentele din cea de-a doua zi a programului prevăzut în ediţia din acest an a proiectului, s-au desfăşurat în cadrul UCB. „De dimineaţă a fost o întâlnire de lucru didactice de la Facultatea de Ştiinţe Economice, iar de la ora 11:00 profesorul universitar Marin Dinu, membru al Consiliului de Administraţie al BNR a ţinut o conferinţă pe tema „Economia după criză. Ce a fost va mai fi?”. Conferinţa s-a adresat atât mediului academic, cadre didactice şi studenţi, dar şi reprezentaţilor sistemului financiar – bancar şi din domeniul afacerilor din judeţul Gorj”, a menţionat Gabriela Babucea, decan al facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

UCB şi BNR, parteneri de încredere

Reprezentanţii băncii centrale, prezenţi la Târgu-Jiu în această săptămână şi-au exprimat bucuria de a fi partenerii Universităţii „Constantin Brâncuşi” în proiectul menţionat. „Suntem onoraţi că am ajuns la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. E cea mai tânără şi cea mai nouă universitate intrată în parteneriat cu Banca Naţională a României sub auspiciile proiectului nostru „Banca Naţională a României – Zilele Porţilor deschise pentru studenţii economişti”. Conferinţa susţinută de profesor universitar doctor Marin Dinu, membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României are o temă care incită: „Economia după criză. Ce a fost va mai fi?””, a declarat Mircea Mureşan, director adjunct comunicare BNR. Şi conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a apreciat evenimentul, subliniind valoarea proiectului în cadrul căruia UCB este partenerul BNR. „Este un eveniment care pune în valoare colaborările dintre instituţia noastră de învăţământ superior şi cea mai importantă instituţie din România: Banca Naţională. (…) BNR reuşeşte pe teritoriul României, în colaborare cu instituţii prestigioase, să contribuie la finalizarea celui mai important element, acela de educaţie în domeniul financiar”, a mărturisit Adrian Gorun, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here