Uniți în cuget și-n simțire

441

Este genericul sub care s-au desfășurat o serie de activități omagiale la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” dedicate Centenerului Marii Uniri.
Miercuri, 28 noiembrie 2018, elevii și profesorii au participat la CNIPT Târgu-Jiu la o înălțătoare lecție de istorie, sub directa coordonare a doamnei Săvulescu Manuela. Au fost prezentate personalitățile istorice care au contribuit la realizarea Unirii și cele trei momente importante ale desăvârșirii întregirii neamului: Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), Unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918) și Unirea Transilvaniei cu România (1 decembrie 1918).
De asemenea, elevii colegiului, sub îndrumarea doamnelor Mărgulescu Carmen și Blîndu Lavinia au pregătit un moment artistic cu titlul: „Unirea, un crez, un ideal, o voință” în colaborare cu Biblioteca Județeană Secția de Artă Iosif Keber.
Dragostea de patrie și dragostea de mamă sunt cele mai nobile sentimente. Școlii îi revine sarcina de a sădi în sufletul copilului dragostea de țară și popor, respectul pentru eroii neamului și dorința de a sluji aceste meleaguri primite drept Sfântă Moștenire de la strămoși.
Azi, 29 noiembrie 2018, activitățile au continuat cu un concurs de eseuri „Gânduri despre Marea Unire”, unde elevii și-au putut exprima sentimentele trezite de această mare sărbătoare în sufletele lor.
Întregul liceu s-a gătit în straie tricolore, ca semn al cinstirii Zilei Naționale a României, drapelul patriei fiind motiv de închinare și prețuire, în el oglindindu-se tot trecutul glorios al acestui neam.
Peste timp, tineri și adulți vor fi mândri că au fost martorii acestui an în care România și-a sărbătorit CENTENARUL.
Director: Prof. ing. Carmen Dănăricu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here