Unitățile miniere ale CEO, blocate! Excavatorul 01 de la Lupoaia care face extinderea carierei, pe jumătate demontat!

3702

Cariera Lupoaia are probleme la capitolul extinderi, utilaje, piese de schimb și personal. O spune liderul de sindicat Nicu Bunoaica, ce revenit din concediu a văzut dezastrul făcut, spune el, în numai două săptămâni, în lipsa sa, în carieră. Utilajul 01, cel care trebuia să facă deschiderea unității miniere, este abandonat în mărăcini, de 6 luni de zile, fiind folosit, mai nou, doar pentru piese de schimb pentru alte excavatoare, a subliniat Bunoaica, care susține că singurele schimbări vizibile în unitate sunt promovările în funcții a unor apropiați sindicali. Aceeași situație se întâlnește în toate unitățile miniere, mai spune Bunoaica, considerând că extinderile se fac doar pe hârtie și la televizor.

Excavatorul 01 este de o jumătate de an tras pe dreapta în Cariera Lupoaia din lipsa extinderii unității miniere, utilajul ajungând astfel să fie folosit pe post de piese de schimb.
Jumătate dintre piese lipsesc, spune Bunoaica, supărat că mută, periodic, reductoarele de marș de pe un utilaj pe altul.
,,Din cauza inventatorilor puși în funcții politic sau pentru interese de grup, noi ne confruntăm, și nu doar la Lupoaia, cu o situație ieșită din comun la capitolul extindere cariere, pentru excavatoare a căror piese se mută de pe unul pe altul și nimeni nu face nimic. Inventatorii stau la birouri și numără vagoane, luând sute de milioane salarii, iar noi cârpim în producție utilaje.
În cariere este nevoie de lăcătuși, strungari, dar în două săptămâni la Lupoaia și la Roșiuța s-au promovat maiștrii sindical și politic. S-au numit CFL-iști, ingineri, asta în schimbul unei reorganizări necesare pentru eficientizarea carierei, care se face doar teoretic. EMC-ul mănâncă bani, miliarde, dar este ținut în funcțiune pentru a le da unora salarii, în timp ce structura este ineficientă”, spune liderul de sindicat.
Excavatoarele sunt puse în pericol, mai subliniază Bunoaica, care menționează că utilajul 01 este la câțiva metri de mai multe fisuri în teren, care îl pun în pericol.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here