Unităţile de cazare şi alimentaţie publică, sub lupa inspectorilor DSP Gorj

126

Înaintea sărbătorilor pascale, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj verifică unităţile de alimentaţie publică şi cazare din judeţul nostru, cu precădere cele de pe traseele turistice. Totodată, sunt controlate şi unităţile care comercializează produse de sezon, dar şi cofetăriile, depozitele de alimente, patiseriile şi altele.
Ca în fiecare an, înaintea sărbătorilor se intensifică şi verificările efectuate de inspectorii DSP, astfel încât populaţia să fie ferită de riscul achiziţionării unor produse şi servicii neconforme. „În următoarea perioadă, anterioară sărbătorilor pascale, colegii de la Direcţia Control în Sănătate Publică, vor avea în atenţie unităţile de cazare şi alimentaţie publică. Vor fi efectuate controale privind respectarea normelor de igienă sanitară în unităţile cu specific, de alimentaţie publică şi cazare, unităţi care se află pe trasee turistice, pentru a nu fi periclitată sănătatea populaţiei”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Mai multe controale
Până în prezent, inspectorii DSP Gorj nu au aplicat nicio sancţiune, nefiind depistate nereguli. Totuşi, proprietarii societăţilor comerciale vizate de controalele specifice sezonului sunt nevoiţi să-şi ia toate măsurile şi să se asigure că îndeplinesc toate condiţiile de conformitate, deoarece verificările vor continua până în pragul sărbătorilor pascale. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj sunt în alertă pentru că se doreşte evitarea oricăror posibile probleme pe care le-ar putea întâmpina consumatorii de servicii şi produse alimentare specifice acestor sărbători. Tocmai de aceea inspectorii DSP Gorj au intensificat controalele în această perioadă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here