Unităţile de alimentaţie publică şi cazare, luate la purecat de inspectorii DSP

169

Inspectorii din cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat efectuează, în această perioadă, o serie de controale la unităţile de alimentaţie publică şi cazare din zonele turistice. Aceştia urmăresc respectarea normelor igienico-sanitare. Până în prezent nu au fost descoperite nereguli, însă verificările continuă.

În plin sezon al sporturilor de iarnă, staţiunea Rânca este luată cu asalt de mii de turişti, în special la sfârşit de săptămână. Pentru a se asigura că ei nu sunt expuşi niciunui fel de risc de îmbolnăvire, inspectorii din cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat efectuează, în această perioadă, o serie de controale la unităţile de alimentaţie publică şi cazare din zonele turistice. „În această perioadă, în care sunt foarte mulţi turişti în judeţul nostru, inspectorii din cadrul inspecţiei sanitare de stat efectuează controale în unităţile de alimentaţie publică, de cazare, din zonele turistice, urmărind respectarea normelor igienico sanitare în aceste unităţi, pentru a preveni apariţia de boli în rândul consumatorilor”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Verificări amănunţite
Inspectorii DSP nu se axează doar pe verificări generale. Ei îi controlează inclusiv pe angajaţii din unităţile de cazare şi alimentaţie, asigurându-se că aceştia sunt sănătoşi. „Se verifică unităţile în ceea ce priveşte starea de igienă, a spaţiilor, a punctelor de lucru, bucătării, spatii de cazare, dar şi starea de sănătate a celor care prepară alimentele, modul de păstrare a alimentelor de la intrarea în unitate şi până la preparare şi apoi, după preparare, până la servire”, explică Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Până în prezent, potrivit reprezentanţilor DSP Gorj, nu au fost descoperite nereguli, însă verificările continuă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here