Unități de alimentație din Târgu-Jiu și Motru, sancționate de inspectorii DSVSA

389

În cursul ultimei săptămâni, echipele de inspectori din cadrul Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat controale și inspecții în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din Bălănești, Bălești, Bumbești-Jiu, Bumbești-Pițic, Crasna, Crușeț, Dănești, Drăguțești, Mătăsari, Motru, Mușetești, Novaci, Polovragi, Samarinești, Scoarța, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Tismana, Turceni, Țânțăreni și Văgiulești, în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

Controalele efectuate au constat în: verificarea modului de asigurare a conformităţii cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare, în unități supuse supravegherii și controlului, în baza instrucţiunilor transmise de A.N.S.V.S.A. prin note de serviciu – 110 controale, cu următoarele tematici: prevenirea toxiinfecțiilor alimentare și a răspândirii pestei porcine africane în perioada Sărbătorilor Pascale;controale tematice în unități care comercializează pește și produse din pescuit; prevenirea și limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, sub aspectul verificării modului de respectare a normelor de igienă și siguranță alimentară; verificarea în vederea înregistrării sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor a 3 obiective: o piață agro-alimentară (Tismana) și două magazine alimentare (Dănești, Târgu-Jiu); soluționarea unei sesizări din partea consumatorilor (Târgu-Cărbunești); prelevarea unui număr de 6 probe din produse alimentare pentru determinarea unor parametri microbiologici și fizico-chimici; monitorizarea mișcărilor înregistrate de medicii veterinari de liberă practică împuterniciți pe stațiile de lucru; verificarea în teren a acțiunilor sanitare-veterinare și a activității de identificare și înregistrare a animalelor, efectuate de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciți la C.S.V.A. Crușeț și C.S.V.A. Țânțăreni.
,,În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 3.600 de lei, unor obiective situate în Motru și Târgu-Jiu, astfel: o amendă de 1.200 de lei la un magazin alimentar, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate; o sancțiune tot de 1.200 de lei la o pizzerie, întrucât personalul care manipula alimente nu era echipat complet cu echipament de protecție sanitară și nu efectua monitorizarea zilnică a temperaturii de depozitare a produselor alimentare; o amendă de 1.200 de lei la un snack-bar, întrucât personalul angajat nu respecta cerințele de manipulare igienică a produselor alimentare”, a declarat Robert Spînu, directorul executive al DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here