Unitatea spitalicească novăceană, vizitată de pensionari

104

spital novaciPensionarii gorjeni au vizitat, vineri, Spitalul Orăşenesc Novaci. Vizita a avut drept scop verificarea situaţiei medicamentelor în unitatea spitalicească şi modul în care sunt trataţi vârstnicii internaţi. În urma vizitei, pensionarii au plecat plăcut impresionaţi de ceea ce au văzut.

În cadrul şedinţei lunare a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj, desfăşurată vineri, 30 martie, s-au ridicat probleme serioase privind modul de gestionare a fondurilor spitalelor, pensionarii subliniind că unităţile sanitare gorjene nu au medicamente. În urma discuţiilor aprinse pe această temă s-a luat decizia verificării situaţiei la faţa locului, alegându-se în acest sens Spitalul Orăşenesc Novaci. Astfel, întâlnirea din aprilie a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj s-a desfăşura în această unitate. „În Colegiul prefectural din luna martie s-a discutat despre situaţia spitalelor, punându-se problema lipsei medicamentelor pentru tratarea pacienţilor. Pentru a verifica situaţia la faţa locului, pensionarii s-au deplasat la spitalul nostru vineri”, a declarat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Pensionarii, impresionaţi de Spitalul Novaci

Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci a oferit pensionarilor şansa de a vizita unitatea, de a discuta cu pacienţii şi de a „verifica” stocul de medicamente din farmacia spitalului. „Au vizitat secţiile spitalului, au discutat cu pacienţii internaţi şi au văzut şi farmacia unităţii. Au plecat uimiţi de ce au văzut aici şi impresionaţi de stocul de medicamente de care dispunem, dar şi de condiţiile oferite pacienţilor noştri”, a mărturisit Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Spitalul din Novaci a stat tot timpul bine la capitolul medicamente. Conducerea unităţii s-a preocupat în permanenţă să asigure stocul farmaciei, acesta fiind refăcut lunar. „La noi niciun pacient nu cumpără medicamente. La ora actuală există un stoc bun. Avem medicamente pe toate categoriile. Lunar se reface aprovizionarea farmaciei unităţii pe baza referatelor întocmite de către şefii de secţii”, confirmă managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here