Unitate de patiserie, sancţionată cu 10.000 de lei

2126

Săptămâna trecută, o unitate ce comercializează produse de patiserie congelate s-a ales cu o sancţiune contravenţională în cuantum de 10.000 de lei, aplicată de către echipele Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj. „În timpul controalelor efectuate în această perioadă a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, la o unitate de comercializare a produselor de patiserie congelată, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiului în care se manipulează produse alimentare și a echipamentelor: lada frigorifică de depozitare a produselor de patiserie congelate este neigienizată; chiuveta pentru personal era neigienizată”, a declarat Nicolae Călescu, directorul executiv al DSVSA Gorj.Tot în cursul săptămânii trecute, inspectorii sanitari veterinari gorjeni au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse supravegherii și controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în localităţile: Alimpești, Baia de Fier, Bălești, Bâlteni, Bengești-Ciocadia, Bumbești-Jiu, Cătunele, Câlnic, Ciuperceni, Fărcășești, Hurezani, Mătăsari, Motru, Negomir, Novaci, Polovragi, Prigoria, Rovinari, Săcelu, Stănești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Telești, Turceni, Vârț, în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor. Controalele efectuate au constat în: verificarea condițiilor de igienă în baza Planului cifric al Programului de Supraveghere și Control în domeniul Siguranței Alimentare și a tematicilor propuse de ANSVSA privind prevenirea toxiinfecțiilor alimentare și zoonozelor – 115 controale; verificarea în vederea înregistrării a 12 unităţi supuse controlului: o stupină (Cătunele), o rulotă de gogoșerie (Rovinari), 1 restaurant (Rovinari), 4 fast-food-uri (Bâlteni, Rovinari, Târgu-Jiu), 3 magazine alimentare (Bălești, Fărcășești, Târgu-Jiu), 1 magazin apicol (Motru), 1 bar (Bălești), precum şi a 13 mijloace de transport produse alimentare (Târgu-Jiu); prelevarea a 33 de probe din produse alimentare; aplicarea măsurilor specifice (ucidere preventivă a suinelor, dezinfecție) în focarele de pestă porcină africană din Hurezani, Vârț și Stănești.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here