(Une)perirea României

321

Pentru gorjeni, zona portocalie a judeţului este o nebuloasă, deoarece oamenii ştiu foarte puţine lucruri despre reprezentanţii ei. Senatorul Ion Ruşeţ şi deputaţii Constantin Severus Militaru şi Cosmin Popescu sunt nişte reprezentanţi de la care gorjenii ar fi putut primi o mult mai bună reprezentare dacă la nivel judeţean PD-L şi-ar fi rezolvat problemele organizaţionale.

Gorjenii n-au uitat prin ce lupte a trecut Ionel Manţog ca să poată ajunge în fruntea partidului şi nici faptul că, cu ani şi ani de zile în urmă, între el şi Manta s-a produs un război de care se fac vinovaţi pentru pasivitate Ştefan Popescu-Bejat, dar şi Marcel Romanescu, actualul subprefect. Acesta din urmă, cât a fost deputat, ca şi acum, când este subprefect, a ţinut să rămână un om de o corectitudine exemplară.

La ora actuală, cea mai mare audienţă publică o are senatorul Ion Ruşeţ, dar tenacitatea cu care Ionel Manţog se agaţă de funcţiile de conducere şi de influenţa în partid, îl împiedică pe senator să preia acest partid. Ca să pună cireaşa pe tort, camarila profitoare din jurul lui Manţog pasează posibilitatea devenirii ca preşedinte al PD-L Gorj între Cosmin Popescu, Constantin Severus Militaru şi Maricica Moţa, în ciuda faptului că preşedintele Traian Băsescu a scos-o din sărite şi pe Elena Udrea, cu părerile sale vădit misogine.

Joc la două-capete?

Despre Ion Ruşeţ, adversarii răspândesc în cotidian, mai ales după ce Manţog a dat-o în bară, considerându-se cunoscătorul jocurilor politice, că ar juca la două capete. Pe scurt, o asemenea tehnică se numeşte „tehnica şantajului oportunist”, ori Ruşeţ, pe lângă faptul că este un lider carismatic, are şi numeroase rezerve de acceptare ale atacurilor colegilor săi politici. Totuşi, Ruşeţ are ceva în plus faţă de ei: nu este compromis şi, mai ales, el însuşi nu este şantajabil, chiar dacă portocaliii nu s-au sfiit să-l atace chiar şi în interiorul reprezentativităţii sindicale, atunci când au rupt un sindicat cu totul şi l-au dus în turma lui Condescu.

Vlaicu, staroste peste partid

Ca tacâmul să fie complet, au rupt şi din coasta PSD-ului un fost subprefect, cândva lider al tineretului social-democrat gorjean, pe Marius Eremia Vlaicu, pe care l-au făcut staroste peste un partid mort. Avortonul politic numit UNPR, constituit dintr-un amalgam de trădători politici, care nu mai au nicio legătură cu colegiile în care au fost aleşi, n-are cum să găsească o bază electorală în teritoriu. Cum Traian Băsescu, prin intermediul vectorului contestat, Emil Boc, i-a mazilit pe greii partidului, sperând că şi aceştia se vor duce către UNPR, nu ne rămâne decât să aşteptăm rezultatul votului la Moţiunea de Cenzură, pentru că oricum Guvernul o să cadă sub presiunea populară. Fenomenul de uneperire judeţeană s-ar fi putut întâmpla dacă la Gorj, în partid, s-ar fi înfipt lideri cu vână. Cum inclusiv Dian Popescu, călăreşte un cal mort şi păstoreşte o echipă de dizidenţi care vor să renunţe şi la singurul lor reprezentant în Consiliul Judeţean; cum Ilie Petrescu face un joc neinspirat de susţinere a intereselor portocalii pe care le căpuşează, nu ne rămâne decât să asistăm la reapariţia pe scenă a Partidului România Mare şi, de ce nu, a Partidului Poporului, întrucât performanţele politice ale lui Becali sunt asimilate celor fotbalistice. Într-un asemenea context, PSD-ul lui Victor Ponta nu mai poate fi acuzat de destabilizare, fenomen care va conduce pe termen foarte scurt la eşecul partidului generalului Oprea.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here