Unelte pentru angajarea tinerilor din Gorj

123

Asociaţia Scout Society, în parteneriat cu Centrul Local de cercetaşi “Ecaterina Teodoroiu” şi Grupul de Iniţiativă “Constantin Brâncuşi” au derulat în perioada l mai-15 septembrie, în Targu-Jiu, proiectul ,,Unelte pentru angajare”. Acesta s-a adresat tinerilor cu vârste între 17 şi 21 de ani şi a avut drept scop dezvoltarea abilitaţilor de angajare.

La prima etapa a proiectului, workshop-ul “Right tools for the JOB” au participat peste 350 de tineri provenind din 4 instituţii de învăţământ (Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”, Colegiul Naţional “Spiru Haret”, Colegiul Comercial “Virgil Madgearu” şi Colegiul Naţional “Ecaterina Teorodoiu”) si de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Târgu-Jiu. În cadrul acestei etape tinerii au fost iniţiaţi în elaborarea şi redactarea documentelor necesare angajării: CV-ul şi anexele acestuia (ex. scrisoarea de intenţie). De asemenea, au fost abordate teme precum drepturile angajaţilor in UE. La sfârşitul acestui workshop fiecare participant a primit o mapă cu toate documentele necesare angajării.
La a doua etapă a proiectului, ce a constat în simularea unor interviuri, au participat 35 de tineri. Aceştia au avut parte de un interviu personalizat în funcţie de domeniul de activitate dorit şi au răspuns unor întrebări standard primite în cadrul unui interviu real. Prin acestea s-a dorit crearea unei atmosfere cât mai reale, astfel încât tinerii să experimenteze prezentarea la un interviu, în faţa unui posibil angajator.

Concurs la Tismana
Ultima etapa a proiectului s-a desfăşurat timp de 3 zile la Tismana, unde 25 de tineri participanţi au avut parte de un curs de antreprenoriat susţinut de un trainer local cu experienţă în domeniu. Pe parcursul celor 3 zile tinerii au abordat teme precum: etapele înfiinţării unei afaceri, sursele de finanţare etc. De asemenea, au avut posibilitatea să interacţioneze în mod direct cu 2 tineri antreprenori care le-au împărtăşit din experienţele lor. Scout Society vrea sa asigure în continuare sustenabilitatea proiectului şi multiplicarea efectelor acestuia. Un prim pas a fost asigurat prin suportul Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere, care a furnizat 2 PC-uri desktop ce vor fi puse la dispoziţia tinerilor pentru identificarea unui job si pentru realizarea documentelor de angajare.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here