Unde-i Muzeul GorjFest, Coane Ion Cepoi?

181

La fiecare nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale GorjFest, culturnicul Ion Cepoi – cel mai agreat cetăţean al Gorjului, parvenit de prin Moldova, via Sulina, adus de fostul „ministru al Culturii” Ion Sanda şi înfiat de mai marii judeţului – se laudă cu viitorul Muzeu GorjFest. E vorba de un viitor care nu mai vine, nu vă faceţi griji!

Teatrul „Elvira Godeanu”, ca vacă de muls gologani !
Marele demagog şi scriitor Ion Cepoi îşi vede de ale lui. Nu vă faceţi griji. Conduce un Centru al Conservării şi Promovării Culturii Tradiţionale pe viaţă. Până mai ieri-alaltăieri sugea şi la vaca de muls botezată Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, şi se crede că nu ar cam fi renunţat.. Ca secretar literar ce secreta monografii plătite başca. Adică în afara salariului. Cel mai recent „Album” dedicat teatrului la 20 de ani – de un kilogram – a costat mult şi are avantajul că aduce multe noutăţi în materie. Copiază toate Caietele program ale teatrului din ultimii 20 de ani. Ce mai contează că tipografia n-a fost plătită, iar el şi-a încasat drepturile de autor. Numa’ vreo 250 de milioane lei vechi. Bani buni şi dacă-i transformi în lei noi.

Demisia de voie, dar obligatorie
Existând un Dosar al Managerului general Marian Negrescu pe la procurorii ANI – dosar în care apare şi numele I. Cepoi – omul care nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase şi-a dat demisia de la teatru. Măi să vezi! Câtă curăţenie morală la un culturnic cunoscut ca ahtiat după bani nemunciţi!
Luaţi de pe toate ştatele de plată posibile: la Centru ca director, unde şi-a ţinut inclusiv soţia angajată până la 65 de ani; de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” ca secretar literar şi, n-aşa, colaborator la diverse monografii şi „Albume” plătite gras; plus invenţia cu ICR Oltenia – Filiala Gorj. La care s-a zbătut să obţină sume imense, ca sponsorizări, ba de la CEO ori de pe la alţi fraieri bugetari.
Ghinion de neşansă, cum s-ar spune la mahala, muri ICR Oltenia. Cu Filiala din Gorj cu tot! Ce s-or alege de banii încasaţi cu anasâna ca trimis al celui mai mare mahăr din Gorj? Doar Dumnezeu ştie!

Lae Mischie şi urmaşii…
Revenind la subiectul promisului Muzeu GorjFest, nimic nou. În fond, promisiunile fac parte din minciunile celor care se dau importanţi. La Peştişani se putea folosi o Şcoală Generală, ajunsă între timp o dărăpănătură. Şi din cauza altor oameni. Cam neoameni din moment ce nici ei nu s-au ţinut de cuvânt, promiţând doar în campanii electorale. Precum primarul din mai multe mandate, ca şi ex-preşedintele Ion Iliescu, favoritul Baronului de Gorj Lae Mischie şi al urmaşului acestuia.

Muzeul GorjFest – expoziţie închisă?
Între timp, tot la Peştişani s-a mai construit un Centru de Informare Turtistică ultramodern. Ei bine, aici vrea Musiu I. Cepoi să facă o expoziţie cu lucrări de artă plastică selectate din multele ediţii ale GorjFest. Numai că, acest centru nu-i funcţional. Chit că, prezentă la o şedinţă ordinară a Consiliului Local Peştişani, vicepreşedinta Consiliului Judeţean Gorj, Madam Ciolocoi, spunea că are acceptul şefului Domniei Sale de a se crea un post plătit de CJ Gorj spre a se deschide Centrul de Informare Turistică făcut degeaba.
Altfel, la acest Centru de Informare Turistică va putea fi vernisată o Expoziţie GorjFest şi atât. Care, evident, va rămâne sub lacăte şi n-o va vedea nimeni. Oare acesta-i Muzeul GorjFest cu care se lăuda, an de an, Directorul Ion Cepoi?
N. Roşca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here