Una caldă, alta rece

312

Pandurii a disputat deja primele două jocuri amicale din seria celor şase pe care gorjenii le au programate pentru stagiul de pregătire din Antalya. Trupa lui Edi Iordănescu s-a impus în primul joc, însă l-a cedat pe cel de-al doilea.

După depăşirea perioadei de calvar de la Izvorani, unde Edi Iordănescu a mizat în special pe pregătirea fizică, Pandurii au trecut la jocurile amicale în Antalya, iar prima partidă de verificare a fost contra celor de la Tom Tomsk, echipă aflată pe locul 2 în liga secundă din Rusia, cu pretenţii la promovarea în primul eşalon.
Sorokin a deschis scorul în minutul 66 pentru formaţia rusă, însă gorjenii au întors scorul până la final. Eric a egalat în minutul 75 finalizând cu un şut în diagonală o frumoasă fază colectivă a Pandurilor, iar Nistor a adus victoria gorjenilor în minutul 86 cu un şut senzaţional de la peste 20 de metri.
Edi Iordănescu a început meciul cu Tom Tomsk în următoarea formulă: Gliwa – Pleaşcă, Şandru, Vasiljevic, Momcilovic – Shamsin, Nistor, Elton, Nicoară – Smrekar, Matulevicius. Pe parcurs au mai intrat Stanca, Unguruşan, Horj, Grecu, Anton, Eric, Predescu şi Brata. Pentru uşoare probleme medicale, din lotul pentru acest meci nu au făcut parte Christou, Shalaj, Răduţ, Roman, Piţian şi Mingote.

Eşec cu polonezii
La doar două zile de la primul meci disputat în Antalya a venit şi cel de-al doilea, Pandurii optând însă să schimbe adversarul. Nu s-a mai jucat cu chinezii de la Guizhou Rehne, ci cu polonezii de la TS Podbeskidzie. Edi Iordănescu a început acest meci în formula Stanca – Unguruşan, Elton, Vasiljevic, Grecu – Anton, Piţian – Buleică, Smrekar, Nicoară – Roman. Prima repriză a fost una în care polonezii au fost aproape de a deschide scorul încă din minutul 8, însă bara l-a salvat pe Stanca. Acesta n-a mai avut noroc şi la lovitura liberă executată de Dariusz Kołodziej de la circa 35 de metri, polonezul plasând mingea în vinclul porţii gorjene, Stanca fiind simplu spectator. În această primă repriză, Pandurii a fost în puţine rânduri aproape de a marca, cea mai importantă ocazie fiind semnată de Nicoară în minutul 33, şutul în diagonală al acestuia, din interiorul careului, trecând însă pe lângă poartă.
În partea a doua a meciului, Edi Iordănescu a făcut mai multe schimbări, păstrându-i pe teren din prima repriză doar pe cei doi fundaşi centrali, Elton şi Vasiljevic, pe Anton, care a fost eliminat în minutul 74 şi înlocuit de Horj, şi pe Smrekar, înlocuit şi el în minutul 72 cu Eric. În această formulă, Pandurii a fost mai activă, a pus mai multă presiune în jumătatea adversă şi a fost la un pas de egalare. Gorjenii au obţinut un penalti în minutul 70, însă Dan Nistor a executat slab, previzibil, în stânga portarului, iar Peskivic, acesta respingând în corner. Matulevicius a fost şi el într-o poziţie favorabilă, după o centrare a lui Brata în minutul 80, dar Peskovic a ieşit bine şi a luat faţa atacantului lituanian. Dacă Pandurii nu a reuşit să marcheze, au mai făcut-o polonezii, care au punctat decisiv în minutul 87 prin Piotr Malinowski la una dintre puţinele faze la care adversarii au ajuns în careul Pandurilor. Pentru gorjeni au evoluat în partea a doua a partidei Mingote, Pleaşcă, Şandru, Horj, Momcilovic, Nistor, Shamsin, Eric, Brata şi Matulevicius, Elton fiind singurul care a terminat pe teren meciul dintre cei cu care Edi Iordănescu a început partida.

Pîrvulescu, mulţumit după primele două jocuri
Deşi bilanţul după primele două partide indică un echilibru între victorii şi înfrângeri, iar Edi Iordănescu a declarat că ţine la rezultate şi în amicale, preşedintele Eugen Pîrvulescu spune că a fost mulţumit cu ceea ce a văzut la aceste jocuri. “Au fost două meciuri utile, două meciuri în care am sesizat o formă bună la unii jucători, însă suntem în plină perioadă de acumulări”, a comentat preşedintele gorjenilor. Referindu-se la prima partidă, Eugen Pîrvulescu spune că echipa lui Iordănescu a dovedit maturitate în joc: “A fost o partidă bună, cu un adversar care a fost preocupat de joc. Ca prim test, eu zic că a fost unul foarte util pentru echipa noastră. Echipa noastră a controlat jocul, am arătat ca o echipă matură, bine articulată pe toate poziţiile. Vreau să remarc evoluţia bună a noii achiziţii, Nikola Vasiljevic, dar menţionez că toţi jucătorii s-au comportat foarte bine. Sunt foarte mulţumit de atitudinea jucătorilor şi consider că suntem pe un drum bun”. Nici jocul din a doua partidă nu l-a dezămăgit pe oficialul pandur: “Chiar dacă am pierdut, parcă băieţii au arătat un joc mai consistent. Echipa din Polonia este o echipă ambiţioasă, au jucat cam dur, însă asta este viaţa. Am primit primul gol de la peste 30 de metri, apoi am ratat un penalti, după care, pe final, ne-au prins pe contraatac şi am primit golul doi. Dar important e că jocul este în creştere, relaţiile devin mai închegate. Păcat că starea vremii s-a înrăutăţit, la primul joc a plouat, la al doilea a bătut un vânt puternic”, a mai declarat Eugen Pîrvulescu.
Seria jocurilor amicale pe care Pandurii le dispută în Antalya continuă astăzi cu o întâlnire cu sârbii de la Jagodina. Meciul este programat a se disputa pe unul dintre terenurile Complexului Mardan Sports cu începere de la ora 19:00, însă oficialii Pandurilor şi-ar dori ca acesta să se joace mai devreme, de la ora 17:00, şansele schimbării orei de disputare fiind însă destul de mici.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here