Un vicepreședinte ALDE îi dă replica lui Dian Popescu

302

Vicepreședintele ALDE, Mircea Irimie reacționează la afirmațiile lui Dian Popescu, care îl acuză pe Daniel Constantin de trădarea ALDE. Irimie face un apel la memoria politică recentă și se declară uimit cum Dian Popescu poate să vorbească de trădare, în condițiile în care el însuși a fost acuzat și exclus de foștii colegi din PNL pe motive ce țin tocmai de trădare. Irimie spune că acuzațiile care i se aduc lui Daniel Constantin de apropiații lui Tăriceanu sunt fără bază reală, Constantin fiind membrul unui singur partid politic.
‘Am luat act de declarațiile domnului Dian Popescu, fost membru PNL, care după excluderea din partid, în 2015, a fost primit în ALDE de domnul Tăriceanu. Îmi amintesc cum a plecat Dian Popescu din PNL, când colegii dânsului spuneau despre el că traseismul și trădarea nu mai sunt tolerate în organizația PNL Gorj. Aviz și domnului Tăriceanu — cine a trădat odată, va trăda și a doua oară. Astăzi, în ALDE sunt trădători cu istorie politică precum Mircea Moloț, Gigi Chiru, Varujan Vosganian și mulți alții. Nu pot să nu mă întreb cum își poate permite acest traseist politic și trădător de partide să vorbească despre oameni care au făcut parte întotdeauna din același partid. Dian Popescu merită o lecție de istorie politică și dacă nu a aflat până acum îi spun că Daniel Constantin a făcut parte în toată cariera sa dintr-un singur partid politic’, susține Irimie.
Vicepreședintele ALDE îl acuză și pe Călin Popescu Tăriceanu că a acționat în mod abuziv în ultimele săptămâni, schimbând pe rând conducerile tuturor organizațiilor județene, iar în locul oamenilor incomozi au fost puși apropiați și dezirabili de-ai săi sau de-ai lui Daniel Chițoiu.
‘Tăriceanu se minte singur spunându-și că are susținerea tuturor organizațiilor județene dar nu mai spune cum a ajuns la această susținere. Prin acțiuni care ne amintesc tuturor de regimul comunist. Cine nu e cu noi, e împotriva noastră! Asta este deviza politică a lui Tăriceanu care l-a făcut să schimbe abuziv în ultimele săptămâni conducerile tuturor organizațiilor județene și să înlocuiască oamenii incomozi cu servili și apropiați de-ai săi’, a mai adăugat vicepreședintele ALDE.
În același context, Irimie spune că acțiunile lui Tăriceanu, abuzul de putere, ignorarea prevederilor statutare în convocarea congresului ar trebui să fie un avertisment important pentru toți colegii din ALDE.
‘Cine mai crede că Tăriceanu are vreo legătură cu democrația, cu meritocrația în partid este naiv. Este un avertisment care vreau să ajungă la toți colegii mei. Tăriceanu le promite funcții apropiaților săi, în defavoarea colegilor care au muncit în campaniile electorale ale partidului. Sunt cazuri de notorietate numirile făcute de Tăriceanu, toți apropiați de-ai săi sau de-ai lui Daniel Chițoiu. Iar nu mai târziu de săptămâna trecută am văzut cazul lui Radu Cojocaru, proaspăt numit la OMV Petrom, un om care nu are nicio pregătire și nicio legatură cu ALDE. Magdalena Grigore, proaspăt numită secretar de stat la Transporturi, un minister de la care a fost dată afară pentru incompetență în 2016. Liviu Nistoran, numit membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. Cristian Romulus Anton, prieten de-al lui Daniel Chițoiu, proaspăt numit la Nuclearelectrica. Toți sunt oameni care ne fac pe noi, cei care am muncit cu adevărat pentru partid, să dezaprobăm numirile abuzive și discreționare făcute de Tăriceanu. Sau măcar să ne spună și nouă, celorlalți, care sunt criteriile pentru care au fost nominalizați și susținuți de partidul nostru în funcții atât de importante’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here