Un târgujian a privit de la balcon atentatul de la Nisa

240

Raul Ișfan, un târgujian în vârstă de 37 de ani, stabilit în Franța din 2011, avea în plan să meargă, aseară, pe faimoasa Promenade des Anglais din Nisa. Acesta s-a răzgândit în ultimul moment și a decis să vadă de pe balcon  artificiile de Ziua Națională de Franței. A fost însă martor la atentatul soldat cu 84 de morți și zeci de răniți.

Totul a început în jurul orei 23.00, când un camion alb a intrat în mulțimea formată din mii de oameni care așteptau să vadă artificiile pe faleză. Inițial a fost luată în calcul varianta unui accident. Șoferul conducea în zig-zag, iar ulterior s-au auzit şi primele focuri de armă. Atacatorul a fost ucis de forțele de ordine.

1622703_571428616258943_1389934465_n

”Aseară, din fericire am decis să vedem focul de artificii de pe balcon. Era prea multă lume care trecea prin față, spre locul unde era organizat focul de artificii și unde se anunțau mai multe concerte. Undeva la 500 de metri mai departe de noi. Am înțeles că s-a întâmplat ceva când vedeam cum oamenii alergau îngroziți în cealaltă direcție și zeci de mașini de Poliție și salvări, pompieri treceau spre locul respectiv. Am văzut de pe balcon până târziu în noapte, chiar spre dimineață girofarurile mașinilor de intervenție pe o distanță de un kilometru și ceva. Nu am fost nici măcar curios să merg să văd ce se întâmplă, mi-am dat seama că e ceva grav. Tot ce pot spune e că e păcat de ce se întâmplă  aici și oriunde altundeva, păcat de morții care nu au nicio vină. Sunt mulțumit că am decis să rămânem acasă, aseară. Din presa locală știu că sunt în jur de 80 de morți, că promenada este  închisă pe termen nelimitat pe o porțiune de un kilometru și că șoferul camionului a fost un tânăr de 31 de ani, din Nice, de origine tunisiana. E trist ce s-a întâmplat, foarte trist”, a declarat Raul Ișfan, pentru Gorjeanul. Acesta lucrează la un restaurant din Nisa și se află în Franța cu întreaga familie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here