Un șofer din Gorj, pe site-ul Poliției Române, la capitolul ”AȘA NU!”

313

Poliţiştii au desfășurat, timp de două zile, o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane, fiind vizate și microbuzele școlare.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate aproape șapte mii de sancțiuni, au fost reținute 372 de permise și au fost retrase 149 de certificate de înmatriculare. Printre cei amendați s-a aflat și un șofer din județul Gorj, care efectuează curse regulate,  pe traseul Târgu Jiu – Târgu Cărbunești. Acesta transporta călători cu un autobuz și a plecat în cursă din capătul de traseu la altă oră decât cea înscrisă în graficul de circulație aferent licenței de traseu. ”Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile art. 3 alin. 4 din H.G. 69/2012”, anunță polițiștii.

”În perioada 7 – 8 iunie 2017, Direcția Rutieră a coordonat, la nivel național, o acțiune care a avut ca obiectiv creșterea gradului de siguranță rutieră, prin prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane, precum și autovehiculele special destinate transportului de elevi.

La activitățile de control au participat 1.568 de polițiști de la rutieră și 810 polițiști de ordine publică, fiind aplicate 6.576 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii au aplicat 196 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației specifice transporturilor rutiere publice, privind transporturile rutiere și 63 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 actualizată, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

Au mai fost aplicate 109 sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 641 pentru neportul centurii de siguranță, 96 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip ,,mâini libere”, 40 pentru neefectuarea în termenul legal a inspecţiei tehnice periodice și 5.186 pentru alte abateri prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare.

În cadrul activităților de control, polițiștii au reținut 372 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public, dintre care 66 pentru conducere sub influența alcoolului, iar pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nau fost retrase 149 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acţiunii au fost constatate 82 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, din care 18 de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului și 30 infracțiuni de altă natură”, se precizează într-un comunicat, pe site-ul Poliției Române.

Astfel de acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here