Un singur spital din Gorj are aparatură nefolosită

190

128033maximMinisterul Sănătăţii a solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică să verifice unităţile sanitare din judeţ în vederea identificării spitalelor care au aparatură medicală neutilizată. DSP Gorj a finalizat procesul de verificare, constatându-se că la nivelul judeţului nostru un singur spital are aparatură nefolosită: Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, care este închis de mai bine de un an.

 

Direcţia de Sănătate Publică Gorj s-a conformat cerinţelor Ministerului Sănătăţii, cerând fiecărei unităţi spitaliceşti din judeţul nostru o situaţie a aparaturii medicale deţinute, pentru a identifica spitalele care au aparatură neutilizată. Din cele şapte spitale funcţionale în Gorj, niciunul nu are aparatură pe care să nu o folosească. „Toate aparatele din spitale sunt folosite. Poate că mai sunt unele care sunt într-un proces de reparaţie sau de modernizare, însă toate sunt folosite”, confirmă Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Aparatură nefolosită la Sadu

Cum era şi normal, la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu) întreaga aparatură medicală este nefolosită. De altfel, el este singurul spital din Gorj aflat în această situaţie. „Doar la spitalul din Sadu există aparatură medicală nefolosită. Raportul privind această constatare a şi fost trimis la Ministerul Sănătăţii, fiind întocmit de autorităţile locale din Bumbeşti-Jiu, la solicitarea noastră”, confirmă Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Aparatura din Spitalul Sadu zace nefolosită de mai bine de un. Spitalul a fost închis la data de 1 aprilie 2011, dată până la care unitatea beneficiase de mai multe investiţii şi dotări.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here