Un singur gând: PODIUMUL!

257

Pandurii are un joc cu miză și în ultima etapă de campionat, miza locului 3 fiind una destul de importantă, nu doar din punct de vedere statistic, acolo unde echipa gorjeană nu are prea multe astfel de performanțe, ci și din punct de vedere financiar, diferența față de poziția următoare fiind de circa 300.000 euro, sumă care ar putea reprezenta, de exemplu, bugetul de achiziții din vară.

Dacă de multe ori în acest sezon cei de la Pandurii au fost dezavantajați în ceea ce privește programarea, la ultimul joc din play-off are un avantaj în fața celor de la Dinamo, echipă cu care gorjenii își dispută ultima poziție a podiumului Ligii 1. Dinamo joacă în deschiderea rundei, vineri seara, în vreme ce Pandurii va evolua sâmbătă, având avantajul de a știi ceea ce au făcut adversarii direcți și de a-și face o tactică în funcție de rezultatul zilei anterioare. Astfel, în cazul în care Dinamo va pierde meciul cu Viitorul, Pandurii ar putea pierde și ea partida cu noua campioană a României fără a-i fi periclitat locul 3, loc ocupat înaintea ultimei etape. Totuși, Edi Iordănescu spune că Pandurii este obligată să câștige jocul cu Astra, fie doar și pentru o ultimă impresie plăcută după un sezon reușit al gorjenilor: „Trebuie să câştigăm, să terminăm pe podium, să tragem cortina într-un mod frumos, aşa cum a fost acest sezon. Mai avem o etapă, mai avem un obiectiv important, ne trebuie o victorie pentru a ne asigura podiumul şi ar fi ceva extraordinar pentru Pandurii. Trebuie să rămânem concentraţi pe ce avem de făcut în aceste zile”, a declarat Edi Iordănescu.

Răduț, indisponibil
Edi Iordănescu nu mai are norocul de a avea întreg lotul la dispoziție, așa cum s-a întâmplat la partida de pe Național Arena. Mihai Răduț are mici probleme la genunchi și a fost menajat la acest ultim joc, mai ales că jucătorul își termină contractul cu Pandurii și speră să semneze un altul cu o echipă de afară. Incert este și fundașul Cristi Săpunaru, după lovitura primită la partida cu Steaua. Internaționalul român s-a antrenat, dar ieri urma să mai fie consultat pentru a se stabili care sunt riscurile folosirii sale în meciul cu Astra: „Dacă există riscul de a avea de suferit în cazul în care l-am folosi, nu are rost să îl forțăm să joace”, a spus Edi Iordănescu despre situația lui Săpunaru.

„Să terminăm frumos!”
Dacă înaintea etapei trecute șansele Pandurilor la locul 3 se legau și de rezultatele altor meciuri, faptul că Astra a învins Dinamo, iar trupa lui Edi Iordănescu s-a întors din Capitală cu un punct a schimbat datele problemei. Pandurii depinde acum doar de rezultatul ei, o victorie contra Astrei i-ar oferi ultima treaptă a podiumului, ceea ce ar fi o frumoasă încununare a muncii de un sezon a trupei gorjene: „Este extrem de important acest meci. Avem avantajul că acum ştim ce va face Dinamo. Suntem la mâna noastră, vreau ca ultima prezenţă să fie de înaltă calitate, să terminăm frumos acest campionat”, a declarat Edi Iordănescu.
Faptul că Astra ar putea juca fără o serie de titulari nu-l face pe Edi Iordănescu să fie mai puțin precaut, mai ales după ce noua campioană a făcut cu instrucție cu Dinamo după o noapte de petrecere: „Nu mă entuziasmez prea tare cu veştile că vor lăsa acasă mai mulţi jucători. Sunt poezii pentru mine. Toţi cei care vor juca sunt valoroşi, vor veni cu entuziasm să arate că merită să rămână în lot, cu energie, nu mă aştept la un joc uşor”, a mai spus tehnicianul Pandurilor.

„Mai avem un pas mic, mic, dar nu uşor de făcut. Chiar dacă Astra, datorită performanţei de a câştiga deja campionatul, are un lot cu calitate şi indiferent cu cine va juca, noi trebuie să câştigăm. Clasarea pe podium este un lucru extraordinar ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat în acest an. Avem acest hop sâmbătă seara. Dacă în vară cineva ne spunea dacă suntem mulţumiţi cu locul 3, am fi spus că suntem extrem de mulţumiţi. Când noi am fost foarte motivaţi a contat mai puţin cum a jucat adversarul. Cu excepţia jocului cu Steaua, noi nu am pierdut de multe luni. Aici este cheia, dacă noi suntem aşa cum trebuie ne vom realiza obiectivul”, Narcis Răducan, președinte Pandurii Târgu Jiu.

Pandurii Târgu Jiu – Astra Giurgiu
Stadion „Municipal”, Turnu Severin, sâmbătă, ora 20:30
Televizare: Digi Sport, Dolce Sport, Look TV
Echipe probabile:
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Săpunaru, Bunoza, Acsinte – Ropotan, Mrzljak – Antal, Nistor, Nicoară – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
Astra: Gavrilaș – Pedro Queiros, Scarlatache, Oros, Morais – Lovin, Boldrin – Boudjemaa, Ioniță, de Amorim – Florea. Antrenor: Marius Șumudică.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here