Un singur curs de formare profesională, demarat de AJOFM Gorj în februarie

1515

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), un singur curs de formare profesională este programat să înceapă, în luna februarie, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 25 de gorjeni urmând să participe la acesta.

Pentru luna februarie a acestui an, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează un curs de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 25 de persoane, fiind vorba despre cursul de comunicare în limba germană. Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr. 1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu. De asemenea, pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 58 de programe de formare profesională pentru 870 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea ,,Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

22 de cursuri, prognozate pentru anul 2021
Totodată, reprezentanții AJOFM Gorj au publicat pe site-ul propriu și prognoza cursurilor ce vor fi organizate pentru gorjenii dornici să se (re)califice profesional în cursul anului 2021. Oferta se pare că este una bogată și variată, cuprinzând 22 de cursuri ce vor fi demarate în acest an la nivelul AJOFM Gorj: agent de securitate, administrator pensiune turistică, brutar, bucătar, cameristă, cofetar – patiser, comunicare în limba engleză, comunicare în limba germană, comunicare în lima română, contabil, dulgher – tâmplar – parchetar, îngrijitor spații verzi, frizer, inspector resurse umane, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, lucrător în comerț, lucrător în cultura plantelor, manichiurist – pedichiurist, operator introducere, validare și prelucrare date, ospătar – vânzător în unități de alimentație, sudor, zidar – pietrar – tencuitor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here