Un singur candidat, pe posturile scoase la concurs de DGASPC

135

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a scos la concurs patru posturi, două fiind de medic specialist, unul de măcelar şi unul de consilier. Pentru primele trei posturi, înscrierile s-au finalizat pe 9 ianuarie, înscriindu-se o singură persoană care a optat pentru postul de măcelar. Înscrierile continuă până pe 17 ianuarie pentru consilier.

În încercarea de a rezolva problema lipsei de personal cu care se confruntă în ultimii ani, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a scos la concurs patru posturi. Este vorba despre o funcţie publică de execuţie de consilier, grad profesional principal la Compartimentul tehnic, un post de muncitor calificat 1 – măcelar – la Complexul de servicii comunitare, cu secţii protejate, pentru recuperare-reabilitare a persoanelor cu handicap şi formare profesională Târgu-Cărbuneşti, dar şi două posturi vacante de medic specialist la Complexul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru adulţi Bâlteni. Toate aceste posturi au fost scoase la concurs încă de anul trecut, însă, din păcate, nimeni nu a fost interesat, la vremea respectivă, de niciunul dintre ele.

Posturile de medic, nedorite de nimeni
Pentru primele trei posturi scoase la concurs de către DGASPC Gorj, înscrierile s-au finalizat pe 9 ianuarie, înscriindu-se o singură persoană care a optat pentru postul de măcelar. Înscrierile continuă până pe 17 ianuarie pentru consilier. „Din păcate, pentru cele două posturi de medic nu s-a înscris nimeni nici de această dată. Vom demara procedurile pentru scoaterea lor la concurs din nou, pentru a treia oară. Pentru postul de măcelar s-a înscris o singură persoană; s-a făcut deja verificarea actelor depuse la dosar şi candidatul corespunde condiţiilor de participare la concurs. Concursul va avea loc pe data de 6 februarie. Cel de-al patrulea post este pentru o funcţie publică de execuţie de consilier, grad profesional principal la Compartimentul Tehnic şi aici continuă înscrierile până pe data de 17 ianuarie, până în prezent nefiind nimeni înscris”, a explicat Laurenţiu Diaconescu, director executiv adjunct Strategii, Programe, Proiecte, Resurse Umane în cadrul DGASPC Gorj.
Deocamdată nu se ştie data exactă când vor fi scoase la concurs, din nou, posturile de medic. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj speră ca de data aceasta posturile să fie dorite de mai multe persoane, ocuparea lor fiind absolut necesară pentru buna desfăşurare a activităţii specifice acestui domeniu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here