Un sfert dintre târgujieni, rău-platnici

243

directia de venituri finante (1)Doar 15% dintre târgujieni nu şi-au plătit până acum taxele şi impozitele locale. Restul locuitorilor municipiului şi-au achitat aceste dări locale pe care trebuiau să le plătească anul acesta, motiv pentru care 85% dintre valoarea taxelor şi impozitelor stabilită de către autorităţi fiind colectată.

 

Nu s-a putut însă aduna întreaga sumă deoarece sunt probleme în ce priveşte încasarea banilor iar modificările legislative i-au dat peste cap pe unii dintre târgujieni.

“Bugetul este realizat în proporţie de 85%. Impozitele pe clădiri şi terenuri sunt realizate în proporţie de 88%, la amenzi procentul e de aproximativ 47%, iar la impozitul pe mijloacele de transport e de peste 70%. Cei care nu au achitat până în prezent taxele şi impozitele nu o vor face nici până la sfârşitul anului”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Târgu-Jiu. Pe lângă activitatea de colectare a taxelor şi impozitelor, angajaţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu-Jiu trebuie să facă faţă şi problemelor pe care le produc schimbările de domiciliu în alte localităţi ale contribuabililor şi taximetriştii care încasează amenzi periodic, dar nu şi le plătesc la timp. Budulan a menţionat astfel că direcţia are probleme mari cu contribuabilii care s-au mutat în alt oraş dar nu au cerut şi transferarea autoturismelor pe care le aveau în localitatea respectivă. Probleme sunt însă şi când este vorba despre taximetriştii care înregistrează amenzi foarte mari şi refuză să şi le plătească.

100 de taximetrişti cu debite la amenzi

Peste o sută de taximetrişti au astfel de plătit la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, din perioada anilor 2006-2007, în total, circa 600.000 lei, cea mai mare amendă fiind de 110.000 lei.

Printr-o hotărâre de Consiliu Local, s-a decis ca persoanele care au restanţe mari să efectueze şi muncă în folosul comunităţii, prin transformarea amenzilor într-o astfel de activitate. Puţine cazuri însă s-au solicitat sub această formă, iar în cazul altor persoane abia de curând s-au primit sentinţele, urmând ca acestea să efectueze munca în viitor.

A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here