Un sfert din elevii gorjeni vor primi rechizite de la stat

190

Un număr de 13.000 de elevi din judeţul Gorj vor beneficia, în acest an, de rechizite şcolare gratuite. Potrivit inspectorilor şcolari, anul acesta se vor înregistra mai mulţi beneficiari de rechizite şcolare decât anul trecut iar cererile vor fi soluţionate în întregime.

Asta, deoarece Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării a alocat o sumă suficientă de bani pentru ca toţi copiii cu o situaţie materială precară să se bucure de rechizitele şcolare de bază. Elevii din învăţământul gimnazial care provin din familiile care au un venit ce nu depăşeşte 50 % din salariul minim de bază brut pe economie sunt cei care vor beneficia de rechizite şcolare oferite de Ministerul Educaţiei. Valoarea pachetelor de rechizite şcolare este 25 şi de 30 de lei. În aceste sume sunt cuprinse creioane, pixuri, acuarele, penare, caiete şi blocuri de desen.

Pentru acest an au fost alocate Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj 430.000 de lei pentru achiziţionarea rechizitelor necesare. Potrivit inspectorilor, anul acesta au fost depuse mai multe cereri pentru obţinerea acestor rechizite, însă banii sunt, din fericire, suficienţi pentru soluţionarea cererilor depuse. Cele mai multe solicitări au venit din partea elevilor din mediul rural ai căror părinţi nu au banii necesari pentru achiziţionarea rechizitelor pentru şcoală.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here