Un șanț săpat de autoritățile din Licurici pune în pericol o casă de locuit din Frumușei! Proprietarii, scoși afară din primărie

509

Autoritățile locale din Licurici au decis, săptămâna trecută, să sape un șanț în satul Frumușei, în spatele unei proprietăți cu două etaje. Demersul în cauză, explicat pueril de constructor, pune în pericol construcția, asta mai ales că proprietarii au făcut pe cheltuiala lor lucrări de întărire a malului de pământ, pentru a evita alunecarea terenului, care deja, spun ei, le-a afectat unul dintre pereții exteriori ai casei. Fără să întrebe pe nimeni, cei de la primărie au săpat în locul consolidat, șanțul respectiv, motivând că pe acolo ar trebui să se scurgă apa rezultată din ploi, asta spre stupoarea proprietarilor, care au cerut explicații primarului. În loc să le primească, edilul Drăgulescu a fugit în birou, în timp ce proprietarii au fost scoși, de cel care a efectuat lucrarea, afară din primărie.

În satul Frumușei, aparținând comunei Licurici, nu s-au înregistrat niciodată inundații, sau ape rezultate din ploi, care să coboare de pe deal spre locuințele din sat. Cu toate acestea, săptămâna trecută, autoritățile locale au decis să protejeze locuințele de eventuale inundații și au săpat, cu un utilaj, un șanț în spatele singurei proprietăți de pe raza satului respectiv. Aici existând un drum de tarla.

Constructorul nu a întrebat pe nimeni!
Demersul a uimit proprietarii casei respective, care au făcut pe cheltuiala lor, lucrări de consolidare a terenului situat în spatele locuinței, după ce zidul exterior al casei a crăpat brusc. Cu ani în urmă, autoritățile locale au intervenit și ele pe parcela respectivă, unde se află acel drum de tarla, care duce la un islaz. Atunci doar s-a nivelat drumul și nu s-a intervenit prin realizarea vreunui șanț ca acum. Această lucrare a afectat încă de atunci locuința în cauză, iar acum, după săparea șanțului, proprietarii casei se tem că o parte din zidul casei se va crăpa și mai mult, tencuiala urmând să se desprindă.

Fuga e rușinoasă, dar sănătoasă!
Când au văzut ce lucrare au făcut cei de la primărie, proprietarii casei s-au revoltat și s-au adresat primarului, telefonic, cerând explicații. Edilul a preferat să-i închidă telefonul, în nas proprietarei și chiar să o jignească, spune aceasta, atunci când femeia i-a reproșat că drumul cu șanț cu tot este prea înclinat spre locuința ei. În atare condiții, femeia a decis să ceară primăriei explicații. Joi însă, primarul Drăgulescu s-a închis în birou, când a văzut oamenii din Frumușei, iar responsabilul din primărie cu lucrarea le-a arătat oamenilor ușa, spunându-le că aceasta este făcută pe domeniul public nu pe proprietatea lor, motiv pentru care nu are de ce să le dea explicații.

Plângere la Inspectoratul în Construcții!
“Am intrat în primărie joi după prânz, iar în biroul responsabilului de lucrări era respectivul și primarul. Când am intrat și le-am reproșat că lucrarea este prost făcută, primarul a plecat imediat și s-a închis în biroul său, iar celălalt mi-a indicat să părăsesc primăria, deoarece lucrarea nu ar trebui să mă intereseze, deoarece este făcută pe domeniul public. Asta deși o parte din lucrare, un colț, este pe proprietatea mea. Am părăsit primăria cu soțul, dar nu am renunțat să îmi cer dreptate. De altfel, mă voi adresa Inspectoratului de Stat în Construcții Gorj pentru ca și cei de acolo să vină la fața locului și să verifice lucrarea. În cel mai rău caz, mă voi îndrepta în instanță împotriva primăriei și voi cere daune pentru că lucrarea mi-a afectat locuința’’, a declarat, pentru Gorjeanul, proprietara locuinței, femeia apelând la presă pentru a arăta cum își bat joc de plătitorii de taxe și impozite autoritățile locale din Licurici. De altfel, satul Frumușei, din comuna Licurici, nu este racordat la apă, canalizare ori gaze, iar drumurile sătești sunt ca în Evul Mediu.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here