Un român prepară cea mai bună pizza din regiunea italiană Abruzzo

480

Erimia Lilian (38 de ani) a ajuns în Italia în urmă cu 17 ani şi, asemeni celor care reuşesc în străinatate, a pornit de jos. A venit la Roma cu trenul şi a încercat toate meseriile din lume până să ajungă să prepare pizza.

În Silvi Marina, românul, buzoian la origine, a sosit acum 15 ani şi nu are de gând să mai plece. A început să lucreze ca bucătar de pizza (“pizzaiolo” în italiană) şi acum, după atâta vreme, face cel mai cunoscut preparat italian în aceeaşi locaţie. Doar că românul patronează acum localul de la malul mării Adriatice. „Nu a fost uşor, mi se părea teribil de greu să stai în faţa unui cuptor încins la 300 de grade. Cu timpul m-am obişnuit şi acum e totul o joacă”, a mărturisit românul.

Buzoianul a vrut să cunoască bine meseria pe care o practică. El s-a specializat, a făcut cursuri şi a participat la diferite concursuri pe care le-a câştigat. „Îmi amintesc că stârneam invidia italienilor care spuneau:  ‘Cum să ne întreacă un român care nu a mâncat pizza până la 18 ani?”

Pentru că se bucură de o mare notorietate în zonă, buzoianul a ales să facă şi preparate românesti la restaurant. „Dat fiind că sunt foarte mulţi români în zonă încercăm să satisfacem toate gusturile şi avem sarmalele sau ciorbă de burtă.  Sunt şi italieni care s-au îndrăgostit de sarmale”.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here