Un român acuzat de crimă în Cehia, riscă închisoarea pe viaţă

432
politieUn cetăţean român, în vârstă de 35 de ani, acuzat de furt şi uciderea unei pensionare în vârstă de 70 de ani, tentativă de omor a unei femei în vârstă de 29 de ani şi agresarea fizică a unei studente la Praga, riscă închisoarea pe viaţă, relatează MEDIAFAX Cehia. Marius Daniel Rusu, considerat extrem de periculos, a atacat trei femei în Praga pe parcursul a trei zile.

Primul atac a avut loc la 24 martie la ora locală 21.00 (22.00, ora României) pe o stradă din Praga. „Scopul său era să o omoare pe femeia în vârstă de 29 de ani, să-i fure geanta, prin urmare a atacat-o cu ajutorul unui cuţit de bucătărie şi a înjunghiat-o în zona feţei şi a gâtului. După ce a trântit-o la pământ, a început să o sugrume”, potrivit rechizitoriului. Potrivit expertizei medicale, tânăra nu a murit datorită intervenţiei rapide a medicilor. Agresorul a furat numai 7.000 de coroane (circa 269 de euro).

În aceeaşi zi, la miezul nopţii el a urmărit o studentă în vârstă de 19 ani de la o staţie de metrou până la căminul unde locuia. În momentul în care a ajuns pe strada Lovosicka, el a atacat-o, a lovit-o cu pumnii şi a început să-i lingă urechea. Studenta a strigat după ajutor, iar Rusu a fugit de la faţa locului.
După trei zile, o femeie în vârstă nu a supravieţuit atacului. Rusu a urmărit o femeie în vârstă de 70 de ani. Pentru a-i sustrage geanta, el şi-a atacat din nou victima şi a înjunghiat-o de patru ori cu un cuţit de bucătărie în zona capului şi a pieptului. Femeia a murit pe loc, iar potrivit analizelor medicale, intervenţia medicilor s-ar fi dovedit inutilă. Marian Rusu a sustras 220 de coroane (circa 8,5 de euro) şi un telefon mobil.
Potrivit specialiştilor, românul este instabil psihic şi o persoană agresivă cu un nivel scăzut de inteligenţă. Posibilitatea reabilitării sale este considerată de specialişti ca fiind problematică. Judecătorul Petr Novak urmează să înceapă procesul la 21 octombrie.
Selecţie realizată de Daniela SCAFEŞ, după Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here