Un punct câștigat, două risipite…

242

Pandurii și Ceahlăul au oferit o evoluție greu de urmărit cap-coadă. Meciul s-a disputat pe un teren pe care fotbalul a fost la fel de rar ca și firele de iarbă, dar la mocirla din fotbalul românesc e greu să ceri ca ea să nu fie prezentă și pe câmpul de joc.

După un succes clar în Gruia, Edi Iordănescu a surprins cu câteva modificări în formula de start, și dacă nimeni nu se mira de prezența pe “grila” de start a lui Răduț, în detrimentul unui Buleică mult prea absent din joc în meciurile disputate până acum, tehnicianul Pandurilor a surprins prin titularizarea a altor doi jucători, Pleașcă și Matulevicius, Mihai Roman și Ungurușan fiind de această dată doar rezerve.

Fotbal cu lingurița
Prima repriză a fost una în care jucătorii celor două echipe s-au gândit probabil că nu au cui să ofere măcar o doză minimă de spectacol, spectatorii moldoveni fiind prezenți în tribune într-un număr extrem de redus. A trebuit ca încăpățânatul iubitor de fotbal ce a ales să urmărească acest joc să aștepte zeci de minute bune pentru a observa ceva. Pentru ca timpul să nu treacă degeaba, Wellyson a părăsit terenul de joc, accidentat după un duel cu Anton în minutul 23, iar Pleașcă a achiziționat un galben pentru o intrare întârziată. Prima legătură directă cu fotbalul a apărut la acest meci abia în minutul 40, când Pandurilor le-a trecut glonțul pe la ureche. Profitând de o înlănțuire de greșeli din defensiva gorjenilor, Sialmas a reluat din marginea careului mic, dar mingea a lovit transversala și scorul a rămas nemodificat. În vreme ce Gliwa a mai fost pus la încercare de un șut al lui Achim, din lovitură liberă, în minutul 41, Calancea a șomat, doar încercarea lui Nicoară de a-l copia pe Maradona a adus ceva emoții în careul nemțean, însă totul s-a soldat doar cu un cartonaș galben pentru extrema pandură, care va rata întâlnirea cu Steaua din etapa următoare.

Mai animat în partea a doua
Cele două echipe au revenit de la cabine dispuse să arate mai mult, iar ghinionistul Sialmas a fost cel care a încercat primul poarta în minutul 47. Acesta a intrat în centru precum o făcea pe vremuri Del Piero, dar șutul din marginea careului a rămas la nivelul grecului, departe de realizările italianului. Două minute mai târziu, Anton a căutat spațiul porții cu un șut de la 23 de metri, fără a-l găsi însă. Nici Momcilovic nu a reuşit mai mult, deși a avut o bună oportunitate în minutul 49, la o fază încâlcită în careul gazdelor. Primul gol avea să vină în poarta lui Gliwa, în minutul 54, când Ștefănescu a găsit un culoar pentru pătrunderea lui Sialmas, care a finalizat cu un șut pe jos, la colțul lung. Trupa lui Edi Iordănescu a replicat destul de repede, fără a fi acuzat vreun șoc. Răduț și-a luat inima-n dinți și a pătruns spre poarta lui Calancea, a combinat spectaculos, în viteză, în careul nemțean cu Matulevicius, iar lituanianul a șutat de la 11 metri lăsându-l fără replică pe portarul moldovean.
Golul marcat de Matulevicius a deschis apetitul de joc al pandurilor lui Iordănescu, însă golul doi nu a mai venit, asta deși ocazii au mai fost. Răduț l-a forțat pe Calancea să se întrebuințeze să scoată de sub transversală un șut al fostului stelist, Cordoș a reluat defectuos ceva mai târziu, deși a avut o poziție favorabilă, iar Eric a trimis pe lângă poartă și din acțiune, dar și din lovitură liberă. Totuși, balanța ar fi putut fi înclinată în prelungiri în favoarea Pandurilor, însă Roman a ratat incredibil din doar 7 metri, luându-l practic la țintă pe Calancea după un șut deviat al lui Eric.

Edi, nemulțumit de starea gazonului
Așa cum aminteam, partida s-a disputat pe un teren desfundat, extrem de greu și care a fost în mod evident un impediment pentru echipa gorjeană, cea care pornea meciul cu un mare plus la capitolul tehnic, unul pe care în condițiile date nu a mai avut ocazia de a-l pune în valoare. Antrenorul gorjenilor, Edi Iordănescu, a menționat că nu doar acea evidentă egalizare a valorilor pe un astfel de teren l-a speriat, ci mai ales posibilitatea de a pierde jucători din această cauză: “Condiţiile în care s-a jucat acest meci anulează orice plus de calitate. Din punctul meu de vedere, eram echipa cu calitate superioară, echipa care controlează jocul, dar în condiţiile acestui teren, se pune în pericol integritatea jucătorilor. Nu ne-a convenit acest joc de luptă, dar regulile nu se respectă. Trebuie să beneficiem de aceste instalaţii, nu e normal să nu poţi lega două pase. Mergem înainte, felicit băieţii pentru implicare, mergem înainte, până la urma urmei e un punct”, a declarat Edi Iordănescu la finalul remizei de la Piatra Neamț.

edi 0803“A trebuit să sărim faza construcţiei, dacă terenul era bun, câştigam cu siguranţă. Am avut prezenţă bună în careu, dar am ratat. Mergem înainte, dar am primit gol pe un fond de joc care ne aparţinea. Mihai Roman trebuia să tragă pe colţ, portarul nu avea timp de reacţie. Nu am niciun regret că nu l-am băgat pe Roman, sunt multe meciuri într-un timp scurt, deci mizez pe acest sistem de rotaţie pentru că avem soluţii şi de pe banca de rezerve”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu-Jiu.

Ceahlăul Piatra Neamţ – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (0-0)
Stadion „Ceahlăul”, Piatra Neamț, spectatori: 500
Au marcat: Sialmas (min. 54) / Matulevicius (min. 59)
Ceahlăul: Calancea – Markovic, Ichim, Aldea, Slavickas – Wellyson (min. 23 Tăbăcariu), Nagy (min. 46 Ştefănescu), Gorea – Margină, Cârjan, Sialmas (min. 69 Popadiuc). Antrenor: Ze Maria.
Pandurii: Gliwa – Pleaşcă, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Pintilii, Anton (min. 57 M. Roman) – Răduţ (min. 85 Unguruşan), Nistor, Nicoară – Matulevicius (min. 73 Eric). Antrenor: Edi Iordănescu.
Cartonașe galbene: Aldea (min. 68) / Pleașcă (min. 38), Matulevicius (min. 40), Nicoară (min. 45+1), Pintilii (min 60), Unguruțn 9min. 90=2)
Arbitri: Iulian Dima – Iulian Radu, Vlad Bîrleanu.

ze-maria“A fost un meci foarte greu, contra unei adversare care ştie să joace fotbal. Echipa noastră a fost foarte bătăioasă şi i-am felicitat pe băieţi. Terenul nu a avantajat pe nimeni. A fost la fel de dificil pentru amândouă echipele. Cel care a avut de suferit a fost spectacolul. Am avut mai multe ocazii, nu am înscris decât o singură dată, din păcate, dar echipa creşte din punct de vedere ofensiv, ceea ce este foarte bine. Am făcut o singură eroare”, Ze Maria, antrenor Ceahlăul Piatra Neamț.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here