Un profesor din Gorj, în instanță cu Ministerul Educației Naționale și cu foștii miniștrii Andronescu și Breaz! Dosarul privește o numire controversată în IȘJ Gorj

3864

Profesorul Ion Elena din Târgu-Jiu s-a adresat instanței de judecată în octombrie, pe motiv că doi miniștri ai Educației și ministerul în cauză au permis încălcarea legii prin numirea în funcția de inspector școlar adjunct al fostului pesedist, Ion Ișfan, trecut între timp la Pro România. Dascălul a cerut instanței anularea celor două ordine de ministru prin care Ișfan a revenit în IȘJ Gorj, după ce fusese destituit din funcția de inspector general de către ministrul Ecaterina Andronescu și numit apoi inspector școlar general adjunct tot de către aceasta. Un nou termen al procesului se judecă, miercuri, la Tribunalul Gorj.

În timp ce Pro România defilează cu Ion Ișfan pentru o candidatură potențială la președinția Consiliului Județean Gorj, cadrul didactic din municipiu se judecă cu Ministerul Educației și cu doi foști miniștri pe motiv că respectivii ca și instituția din Capitală au permis numirea în funcția de inspector școlar general adjunct a actualului profesor de matematică de la Liceul Roșia Jiu. Practic, profesorul Ion Elena vrea să demonteze în instanță numirea politică și, spune el, ilegală, a lui Ișfan în Inspectoratul Școlar Gorj, după ce același ministru l-a destituit din funcție, pe motive de neperformanță managerială. De altfel, sub conducerea lui Ișfan, inspectoratul școlar din Gorj s-a ales cu poprire pe conturi și pe mijloacele auto, asta după ce finanțiștii au depistat o serie de nereguli în gestionarea de către instituție a fondurilor europene. De altfel, cercetările în acest dosar sunt în curs și la această oră.

Un leu plus alte daune
La termenul de miercuri, în dosarul nr. 2689/95/2019, aflat din 4 octombrie pe rolul Tribunalului Gorj, reclamantul cere și recuperarea unor daune create prin această numire statului român, spune profesorul Ion Elena. Ministerul Educației l-a determinat pe Ișfan să se prezinte în instanță, dovadă că acesta a făcut o cerere de intervenție accesorie în dosar. Ișfan cere instanței respingerea acțiunii inițiate de profesorul Elena, drept netemeinică și nelegală, considerând astfel că dascălul ar fi trebuit să se adreseze ministerului și nu instanței. Profesorul reclamant are altă opinie arătând că ministrul Ecaterina Andronescu și ministrul Valer Daniel Breaz, prin semnarea ordinelor nr.3876 din 10 aprilie 2019 și nr.5061 din 30 august 2019, fără să țină seama de criteriile legale ocupării acestei funcții(care constau în calificativul foarte bine pe ultimii cinci ani, lucru pe care Ișfan nu îi îndeplinea, plus că nu avea recomandarea CA-ul IȘJ Gorj la numirea în funcția de adjunct), au încălcat legea. Profesorul cere daune morale în valoare de un leu, în timp ce îi solicită instanței să stabilească dauna adusă statului prin numirea, în perioada 10 aprilie 2019-13 ianuarie 2020, a lui Ișfan pe poziția de inspector școlar general adjunct.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here