Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cere să fie eliberat din funcție prin pensionare

334

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, ieri, cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de procurorul Gheorghe Peștișanu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Magistratul a decis să se retragă la pensie, după 25 de ani de activitate. ”Ca orice magistrat vine vremea la fiecare”, a spus, ieri, procurorul Gheorghe Peștișanu. Dacă va fi admisă solicitarea, propunerea va fi înaintată președintelui României.
În prezent, gradul de ocupare al locurilor de muncă de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu este de 85,71%, fiind vacant, deocamdată, un singur post, cel de conducere, pentru prim procuror adjunct.
Ileana Enache, fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, vrea să ocupe acest post. Magistratul s-a înscris la concursul care se va încheia pe 19 decembrie, privind postul de prim procuror adjunct, în cadrul acestei instituții.
În perioada 5-12 noiembrie 2017 va avea loc testarea psihologică, evaluarea capacității candidaților de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres, rezultatele urmând să fie afișate pe 13 noiembrie. Între 17-29 noiembrie 2017 va fi susținut proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere, iar pe 10 decembrie va fi testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane. Rezultatele finale vor fi afișate pe 19 decembrie 2017.
Ileana Enache a fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu , de la 1 ianuarie 2014, până în luna ianuarie 2017, când Camelia Caragea a fost numită în funcția de conducere, în urma rezultatului obținut la concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here