Un prefect demisionează după percheziții

292

Prefectul județului Caraș-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, precizează astăzi, printr-un comunicat de presă, că începând cu data de 1 februarie, „din respect față de Instituția Prefectului”, a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, aprobarea demisiei sale din funcție. El a mai precizat că nu dorește ca prin poziția și funcția ocupată să se interpreteze că poate fi influențată ancheta penală desfășurată de către DIICOT.
”Am convingerea că am reușit să schimb puțin din mentalitatea reprezentanților primăriilor din județ, cât și a unor angajați din instituție, în sensul asigurării îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, cu respectarea legalității”, afirmă Nicolae Miu Ciobanu.
Propunerea ministrului Afacerilor Interne vine ca urmare a perchezițiilor care au avut loc, miercuri, în 19 județe din țară, printre care și în Caraș-Severin, fiind puse în aplicare 32 de mandate de aducere, pentru persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.
Acțiunea a vizat un dosar penal care are ca obiect un grup infracțional organizat constituit în județul Caraș-Severin, care ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproape 25 milioane de lei. În urma perchezițiilor șase persoane au fost reținute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here