Un pacient de la Spitalul COVID, nemulțumit că rezultatul la testul al patrulea nu i-a ajuns nici după 48 de ore

4204

Felul în care ajung rezultatele la testele COVID în spitalul suport Târgu-Cărbunești nemulțumește o parte dintre pacienții unității medicale. Unul dintre bolnavi spune că, în mod incredibil, așteaptă de peste 48 de ore rezultatul la testul prelevat sâmbătă, primind explicații irelevante în acest sens. Interesant este că soția pacientul, internată în același spital, cu probe recoltate în aceiași zi, a primit rezultatul duminică, la nici 24 de ore de la prelevarea probelor, femeia fiind deja externată din unitatea medicală. Bolnavul este internat de mai bine de trei săptămâni în spital și are un prim test negativ, al doilea neconcludent, al treilea negativ, în timp ce al patrulea este în așteptare.

Pacientul în cauză spune că a fost internat pe data de 25 aprilie în spitalul din Târgu-Cărbunești. Primul test l-a făcut, anterior, la Spitalul Rovinari, unitate care l-a confirmat pozitiv luna trecută. A fost transferat apoi la Spitalul din Târgu-Cărbunești, imediat după confirmare. Luni, pacientul avea 23 de zile de spitalizare, omul ajungând la saturație, mai ales că spune că este internat într-un salon în Secția Interne unde, susține, că a stat până, duminică, închis cu zăvorul.

De altfel, nu doar pacientul în cauză a suferit același ,,tratament”, toți pacienții din Interne, spune el, au fost închiși, până duminică, cu zăvorul. Ușa secției a fost însă deschisă, dar abia după ce acest pacient a ripostat, spunând că nu este într-un spital de psihiatrie și nici la pușcărie, motiv pentru care nu i se pare normal să stea închis în salon.

Spitalizare prelungită de birocrație!

Pe parcursul celor 23 de zile de spitalizare, pacientul a primit tratament injectabil și pastile, fiind tratat cu antibiotic. În momentul internării, susține că avea o stare de rău, cu tuse, stări care s-au ameliorat însă pe parcurs. În prezent, spune că nu mai are niciun simptom, deși testele prelevate pe timpul internării sunt destul de contrare.

Practic, bărbatului i s-a făcut un prim test, la o săptămână de la internare. Rezultatul a venit negativ. Al doilea test i s-a făcut la trei zile diferență de primul, rezultatul fiind… neconcludent. I s-a explicat că în cazul testul respectiv ar fi apărut o eroare, de laborator, de prelevare, nu se știa exact.

Al treilea test i s-a făcut după alte trei zile, rezultatul fiind negativ. Ultimul test i s-a făcut însă sâmbătă, dar, din păcate, nici până în prezent, pacientul nu a primit rezultatul, deși au trecut 48 de ore de la recoltare.

În spital, era internată și soția pacientul, din data de 1 mai, dar femeia a fost deja externată, pentru că testul său prelevat sâmbătă, o dată cu a soțului, a fost negativ. Practic, soția a primit rezultatul în minim 24 de ore, dar soțul său nu, acesta fiind încă pacient în Spitalul COVID, după mai bine de trei săptămâni de spitalizare.

Fosta pacientă este la fel de nemulțumită de întârzierea testului pentru soț dar face publice și alte nereguli pe care le-a sesizat în timpul internării sale. Cea mai importantă are legătură cu aducerea în același salon cu ea, care avea o săptămână de internare și tratament, a unei paciente confirmate atunci cu COVID 19, în stare febrilă și cu tuse, lucru care acesteia nu i s-a părut corect, și a ripostat. Fosta pacientă spune că a cerut internarea în alt salon a femeii, pentru simplul motiv că urma să i se recolteze probe, care puteau fi influențate de contactul cu nou-venita. Nemulțumirea pacientei a fost rezolvată prin mutarea noii venite într-un alt salon.

24 de ore minim prelucrarea unui test, din 15 mai!

Bolnavul este, drept urmare, extrem de nemulțumit de întârzierea testului, cu atât mai mult cu cât autoritățile medicale sunt obligate printr-o lege recentă aprobată de Guvern, să prelucreze testele COVID în maxim 24 de ore de la recoltarea probelor.

Birocrația nu ține cont de noul act normativ, spune familia în cauză, astfel că la Gorj sunt raportate și astfel de întârzieri.

Contactat telefonic, managerul spitalului COVID, Constantin Tîrziu, spune că testul pacientului nu s-a pierdut pe drum, dimpotrivă, este la un laborator din București, la Regina Maria. ,,Eu, personal am sunat la DSP întrebând de întârzierea rezultatului la acest test, a sunat și doamna dr. Panduru la laborator. Cu siguranță, o să ajungă maxim mâine rezultatul, vreau să transmit că nu ținem cu forța un pacient în spital, dar transmiterea rezultatului este un lucru care nu depinde de noi”, a spus managerul Spitalului Târgu-Cărbunești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.